Viime kierroksilla loistanut SaiPa saa vieraakseen sarjakärki Tapparan, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Lappeenrannassa, jossa hyvään lentoon viime kierroksilla päässyt SaiPa saa vieraakseen sarjakärki Tapparan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja syyskuussa pelatun ottelun voitti Tappara maalein 4-1.

Embed from Getty Images

Asetelmat illan otteluun

SaiPa

SaiPan alkukausi on ollut vaikea osin loukkaantumisten vuoksi ja osin taas pelillisten syiden takia. Viime kierroksilla on nähty kuitenkin parempaa tekemistä ja SaiPa seilaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Eilen Sputnikit kävivät ryöstöretkellä Lahdessa, kun joukkue kävi hakemassa väkevän esityksen jälkeen maukkaan 3-0 vierasvoiton. Joukkueen puolustuspeli on parantanut viime kierroksilla todella paljon eikä kolmeen viime peliin ole mennyt kuin yksi kiekko omiin, maalieron ollessa 9-1.

Yksi iso tekijä joukkueen parantuneissa otteissa on erikoistilannepelaaminen, jolla joukkue on pystynyt ratkomaan otteluita. Viiden edellisen pelin otannalla ylivoima on toiminut 33,3 prosenttisesti ja alivoima on ollut reilusti yli 90 prosenttista, joten tuolla pelaamisella taistellaan voitosta illasta toiseen. 

Embed from Getty Images

Pelaajista esiin pitää nostaa ruotsalaishyökkääjä John Persson, joka on ollut joukkueelle kultaakin kalliimpi. Mies on tehnyt neljässä viime pelissä kolme maalia, josta erityisen tärkeä oli keskiviikkona tehny viime hetken voittomaali JYP:n verkkoon. Yhteensä Persson on tehnyt alkukaudesta jo 8 maalia, jolla hän on maalipörssin jaetulla kakkospaikalla. Lisäksi pitää antaa kehuja SaiPan nelosketjulle, joka on lähes illasta toiseen onnistunut omassa roolissaan. Ketju saa luotua painetta vastustajan päätyyn ja eilen ketju onnistui tekemään tärkeän maalin Pelicansia vastaan.

 

Tappara

Tappara on ollut hurjassa lennossa koko alkukauden eikä joukkue ole hävinnyt kuin yhden ottelun ja senkin voittolaukausten jälkeen Ässille. Eilen joukkue kävi tiukan kamppailun HPK:n kanssa, jonka Tappara onnistui rankkareilla lopulta voittamaan. Itse asiassa Tapparan kaikki kolme edellistä ottelua ovat menneet voittolaukauksille asti, joten joukkueen ehdoton tavoite on palata takaisin kolmen pisteen voittojen makuun.

Hyökkäyspeli on toiminut kirvesrinnoilla todella hyvin ja se on tehnyt sarjassa selvästi eniten maaleja (50). Joukkueen ykkösketju Kuusela-Morley-Bertrand muodostaa tällä hetkellä pistepörssin kärjen, joten se on pelottavan kova ase mitä tahansa joukkuetta vastaan. Yhteensä pistepörssin seitsemän parhaan joukosta löytyy viisi Tapparan pelaajaa, joten se kertoo paljon joukkueen tulivoimasta. 

Embed from Getty Images

Joukkueella on myös ylivoima ollut kunnossa ja se on prosenttien valossa koko liigan parasta. Siihen kun liitetään vahva puolustus ja maalivahtipeli on joukkueen koko paketti todella hyvin tällä hetkellä kasassa. Toki yksittäisessä ottelussa voi tapahtua mitä tahansa, mutta ainakin ennakkoon Tappara lähtee suosikkina illan otteluun, joskin SaiPan kotietu sekä viime aikojen hyvä vire tasoittavat puntteja.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.