KuPS on jalkapallon Suomen mestari!

Lauantain Veikkausliiga-kierrokselta ei jännitystä puuttunut, sillä jaossa oli Suomen mestarin kruunaus. KuPS:lla oli mahdollisuus ratkaista mestaruus edellisellä kierroksella, mutta vastustaja oli eri mieltä.

Suomen mestari saa paikan ensi vuoden Mestarien liigaan ja hopeamitalistit Eurooppa-Liigaan.

Runkosarjan lisäksi ollaan päädytty pelaamaan vielä lopputurnaus. Lopputurnauksessa pelaa mestaruus- ja haastajasarjan viisi korkeimmalle sijoittunutta joukkuetta, joilla ei ole vielä europaikkaa. Hongan, HJK:n ja IFK Mariehamnin lisäksi siellä nähdään siis FC Lahti ja HIFK. Ensimmäiset lopputurnauksen osaottelut pelataan jo keskiviikkona 23. lokakuuta.

Veikkausliigasta putoajaa ei tarvinut enää jännittää lauantaina, sillä VPS sinetöi tippumisensa ykköseen jo edelliskierroksella. Sen tilalle Veikkausliigaan tulee FC Haka.

Veikkausliigan mestari ratkesi Turussa, jossa iskivät vastakkain kotijoukkue Inter ja vierasjoukkue Kuopion Palloseura. Peliin lähdettäessä asetelma oli huomattavan selkeä. KuPSille riitti mestaruuteen tasapeli, Interin oli otettava voitto.

KuPS siirtyi ottelussa jo ensin 0-1 ja heti perään 0-2 johtoon toisen puoliajan alussa, niin mestaruus oli sinettiä vaille valmis! Samoissa numeroissa soi myös päätöspilli ja mestaruus matkasi pitkästä aikaan Kuopioon.

Pronssimitalit menivät Espoon Hongalle, joka löi kotonaan IFK Mariehamnin 3–0. Myös pronssimitalista käytiin tiukka taisto FC Hongan ja Ilveksen kesken.

Kuopion Palloseura on kauden 2019 jalkapallon Suomen mestarit!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.