Jokerit kohtaa lauantain kotiottelussaan lännen nelosen Torpedo Nizhni Novgorodin

Jokerit kohtaa läntisen konferenssin nelosen Torpedo Nizhni Novgorodin lauantaina Hartwall Arenassa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 17.00.

Helsinkiläiset palaavat kotiin torstain Kazanissa pelatun huippuottelun jäljiltä. Jokereiden kuuden ottelun voittoputki katkesi Ak Barsia vastaan, mutta pisteputki kasvoi seitsemään peliin. Jatkoajalla tullut tappio kirveli, mutta suoritus oli jälleen vahva. Vastassa oli itäisen konferenssin kärkiryhmä.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Antti Niemi korvasi Kazanissa Janis Kalninsin ensimmäisen erän jälkeen tolppien välissä, kun latvialainen sairastui. Niemi jatkaa myös tänään helsinkiläisten tolppien välissä. Muuten kokoonpano on ennallaan. Ainoa muutos on, että Matias Myttynen ja Ahti Oksanen vaihtavat paikkoja päittäin hyökkäysketjuissa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen Oliver Lauridsen, Antti Pihlström, Henrik Haapala, Konsta Hirvonen ja Nicklas Jensen. Eemeli Räsänen pelasi eilen Kiekko-Vantaan Mestis-ryhmässä ja on jälleen tänään Jokereiden vahvuudessa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena, mutta pelannut 2-4 ottelua vähemmän kuin vastustajansa. Torpedo on neljäntenä kolme pistettä Jokereita edellä ja neljä ottelua enemmän pelanneena. Lauantain pelissä riittää panosta siis suoraan myös sarjataulukon osalta.

Torpedo voitti torstain vierasottelussaan Dinamo Minskin peräti 6-0 ja on ollut muutenkin vahvassa iskussa viime peleissään. Viidestä edellisestä kamppailusta on tullut kolme voittoa ja vain kerran ryhmä on jäänyt pisteittä.

Jokerit ja Torpedo kohtasivat syyskuussa Nizhni Novgorodissa ja tuolloin kotijoukkue oli parempi jatkoajan jälkeen luvuin 6-5. Helsingissä Torpedo ei ole koskaan voittanut runkosarjaottelua ja Jokerit on muutenkin ollut keskinäisissä peleissä niskan päällä. Voitot ovat 9-2 punakeltaisille.

Illan ottelu alkaa klo 17.00.

Jokereiden kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 27 Petri Kontiola – 36 Matias Myttynen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 93 Peter Regin (C) – 9 Ahti Oksanen
6 Jesse Joensuu – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.