Viikon futsaljytky

futsal

Huh huh, torstai oli varsinainen JYTKY-päivä suomalaisessa futsalissa. Mikko Kytölän paluu KaDyn punamustaan nuttuun on kovanluokan uutinen niin jyväskyläläisille kuin Futsal-liigalle itselleen. Tämä viimeistään alleviivasi sen, että KaDy on tosissaan mukana mestaruuskamppailussa keväällä 2015. Rosteriin KaDy sai Suomen, tai jopa Pohjoismaiden, kovimman futsalistan. Alkuvuoden kovasta otteluruuhkasta, loukkaantumisista ja muista poissaoloista kärsinyt syyskauden komeettajoukkue on jälleen moninkertaisesti iskukykyisempi kuin syksyllä.

Vaikka Mikko Kytölän ammattilaisura ulkomailla tulikin väliaikaisesti päätökseen, on näiden pelaajien palaaminen kotimaiseen Futsal-liigaan ehdottoman tärkeää. Mikko tuo entisestään taktisesti ja fyysisesti valveutuneeseen yliopistojoukkueeseen paljon enemmän, mitä voidaan äkkiseltään kuvitella. Lainatakseni KaDy-valmentaja Tero Kelhälän sanoja ”hän on paljon parempi hankinta kuin samantasoinen kaveri jostain aivan muualta”. Totta. Saman tasoinen serbi tai espanjanlainen ei olisi yhtä kova vahvistus, kuin uransa parhainta futsalia pelaava KaDy-ikoni. Pelaajat, valmennus, kotisali, kaupunki jne ovat kaikki Mikolle tuttuja. Sopeutusvaikeuksia siis ei ole, joten valmius pelata huipputasolla ja apu KaDylle on välitön.

Kytölän hankinta oli KaDylta oiva vastaus mestaruushaaveita elättelevän ja juuri uuden serbin, Marko Simeunovicin, värvänneeseen Sievi Futsalin suuunnitelmiin. Futsaljytky oli myös liigan kannalta erinomainen, sillä kevään otteluista on tulossa erittäin kinkkisiä ja ehkä jännittävimpiä koskaan. Mestariehdokkaita on tällä hetkellä liigassa karkeasti viisi kappaletta. Mikä tahansa joukkueista Sievi Futsal, Ilves FS, KaDy, Leijona Futsal sekä GFT ovat oivia kandidaatteja pytyn nostajaksi keväällä 2015. Jokaisella joukkueella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mikä tekee mestaruustaistelusta erittäin kutkuttavan.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kevään ratkaisuotteluita. Toki on muistettava, että runkosarjaa on vielä kosolti jäljellä ja jokainen joukkue haluaa tehdä kaikkensa varmistaakseen loppukevääksi parhaat asetelmat playoff-otteluihin. Maajoukkuetauko on nyt hetkeksi jälleen ohi ja viikonloppuna pelataan viiden ottelun verran sitä lajeista kauneinta. Sarjataulukossa alkusyksyn hyvän draivin jälkeen seitsemänneksi valahtanut Tervarit saa pohjoiseen vieraita koko kauden tasaisesti suorittaneesta GFT:stä. Kytölällä ja muutamalla paluumuuttajalla vahvistunut KaDy saa vieraakseen sarjan hännillä vaikeita hetkiä viettävän PS Villan. Mad Max kohtaa viikon sisään toistamiseen Riemun Valkeakoskella. Tiistaina 10.2 maajoukkueottelun kanssa päällekkäin pelattu cup-ottelu päättyi tuolloin Riemun historialliseen cupin välieräpaikkaan lukemin 1-6. Sievi Futsal saa vieraita Turusta, kun TPK yrittää kammeta itsensä takaisin voittojen tielle. Viikonlopun viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 15.2 kun Leijona Futsal kohtaa alkuvuodesta piristyneen ja tärkeitä pisteitä napanneen PP-70:n.

Vedonlyönnin näkökulmasta katseet suunnataan otteluun Mad Max – Riemu. Joukkueet kohtaavat toisensa samalla areenalla toistamiseen viikon sisään. Tiistaina pelattu ottelu päättyi vierailija Riemun 1-6 voittoon, joka takasi L-rakennukselle historiallisen paikan cupin lopputurnaukseen. Mad Maxin kausi on ollut todella surullinen. Rakkilauma majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 11 eli toiseksi viimeisenä. Balsamia haavoihin se toki sai edellisessä liigaottelussa, kun joukkue haki vakuuttavan 2-6 voiton aina vaikeasta Turun Samppalinnasta. Riemu taas sai varmasti buustia cupin välieräpaikasta ja tietää tasan tarkkaan mihin iskeä kun sama porukka kohdataan liigaottelussa viikon sisään. Usko on vahva tällä kertaa Riemuun ja tarjottu 1,80 kerroin on pelattava. Vaikka Riemun pääfokus onkin varmasti cupin lopputurnauksessa, kaipaa se vielä tärkeitä pisteitä varmistaakseen playoffpaikan.

Yllätystä ja pienellä panoksella jännitystä voi hakea Tervareiden voittoa GFT:stä kertoimella 2,31. Tervareiden kotivoittoa puoltaa ottelun aikainen alkamisaika sekä GFT:n mahdolliset matkajalat, mikäli GFT-johtaja “Räikkä” ei ole lennättänyt joukkojaan pohjoiseen. Ottelu potkaistaan käyntiin jo ”aamutuimaan” eli 12.30.

Comments (2)

Molemmat vihjeet uivat komeasti kotiin! Onnea peesaajille

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.