Veikkausliigassa saadaan tänään runkosarja päätökseen – FC Lahden ja IFK Mariehamnin ottelussa hurjasti panosta

Jalkapallon Veikkausliigassa saadaan tänään runkosarja päätökseen, jonka jälkeen siirrytään pelaamaan ala ja yläloppusarjoja. Päivän otteluissa on vielä panosta ja varsinkin FC Lahden ja IFK Mariehamnin välisessä kohtaamisessa riittää rutkasti jännitettävää, koska tämän iltaisessa kamppailussa ratkaistaan kumpi joukkue jatkaa ylä ja kumpi taas alaloppusarjassa. Toisessa ottelussa puolestaan kohtaavat HJK ja RoPS. Vierailija RoPS:lla ei sinällään ole panosta, koska joukkue päättää kauden alaloppusarjassa, mutta sitä vastoin HJK:lla on mahdollisuus ottaa tänään erityisesti Ilvestä kolmella pisteellä kiinni mikäli voitto illan ottelusta irtoaa.

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

FC Lahti vs IFK Mariehamn

Lahti ja Mariehamn lähtevät illan kierrokselle tasapisteistä, mutta vieraat ovat sarjataulukossa edellä paremman maalieron turvin, joten viimeinen yläloppusarjan paikka on tällä hetkellä menossa saarelaisille. Toisaalta Lahden viimeaikainen vire varsinkin kotona on ollut sen verran hyvää, että joukkue voi lähteä kamppailuun luottavaisin mielin. Lahti on sarjan neljänneksi paras kotijoukkue eikä se ole kymmenestä pelaamastaan kotipelistä hävinnyt kuin yhden, joten voitto on tänään hyvinkin otettavissa. Joukkue lähtee varmasti hyökkäysvoittoisemmalla taktiikalla kuin yleensä, mutta mitään yltiö rohkeaa hyökkäyspeliä tuskin on ainakaan ottelun alussa luvassa, jotta vieraat eivät pääsisi rokottamaan vastaiskuista. 

IFK Mariehamn tietää otteluun lähdettäessä hyvin tilanteen, joten joukkue voi lähteä otteluun hivenen puolustusvoittoisella taktiikalla. Saarelaisten viimeaikaiset tulokset eivät ole olleet mitään ihmeellisiä, mutta joukkue on pystynyt silti ottamaan juuri oikeissa paikoissa tarvittavia voittoja. Tänään nopeissa vastahyökkäyksissä joukkueen aseena voi olla Aristote Mboma, joka teki muun muassa SJK vastaan todella tärkeän maalin. Mies on muutenkin pelannut kohtalaisen hyvän kauden ja tehnyt Veikkausliigassa jo 7 maalia.

HJK vs RoPS

HJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa vasta sijalla viisi, mutta mikäli se pystyy tänään voittamaan nousee se sarjassa takaisin neljänneksi ja ero toisena olevaan KuPSiin olisi vain neljä pistettä. Klubi on esittänyt viime kierroksilla hyviäkin otteita, mutta turhan usein hyvää peliä on seurannut puolestaan varsin heikko esitys. Edellisellä kierroksella se haki makean 1-0 vierasvoiton Hongasta ja varsinkin joukkueen toinen puoliaika oli lupauksia antava. Isossa roolissa tulee jälleen olemaan Petteri Forsell, joka on tuonut HJK:n pelaamiseen paljon positiivisia asioita.

Embed from Getty Images

RoPS on Veikkausliigassa sijalla kymmenen eikä joukkueen sijoitus tule tänään voitollakaan todennäköisesti muuttumaan. Silti se haluaa raapia illan kamppailusta pisteitä itselleen, koska runkosarjan pisteet tulevat mukaan alaloppusarjaan, joten voitto antaisi rovaniemeläisille mahdollisuuden taistella vielä tosissaan alaloppusarjan kärkipaikoista, joka puolestaan antaisi mahdollisuuden taistella viimeisestä europaikasta.

Viime kierroksilla RoPS on esiintynyt pirteästi ja joukkueella on alla peräti neljä tappiotonta ottelua. Edellisessä kamppailussa se murskasi FC Lahden maalein 3-0 ja varsinkin ensimmäinen puoliaika oli joukkueelta todella mallikasta suorittamista.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.