Joensuun Maila lunasti toisen peräkkäisen finaalipaikan: “Uskottiin koko ajan omaan hommaan”

Joensuun Maila osoitti kovuutensa välieräsarjassa Vimpelin Vetoa vastaan: loppuottelupaikka lohkesi suoraan voitoin 3-0 ja Vimpelin oli tyytyminen koko sarjassa ainoastaan kahteen jaksovoittoon.

Kuva: Erkki Hautaviita

Finaalipaikka selvisi vasta kotiutuskisan kautta, kun Vimpelin Veto tarjosi kankean alun jälkeen todellisen trillerin kotiyleisöllensä. Yskähtelyä tapahtui nimenomaan sisäpelissä.

– Nostimme ulkopelin tasoa tähän otteluun, mutta sisällä oli pitkään tosi vaikeaa. Toisella jaksolla se sitten aukesi ja päästiin peliin mukaan, Vimpelin Vedon pelinjohtaja Markku Hylkilä summasi.

Vedolla oli Joensuun Mailan juoksuttoman sisävuoron jälkeen paikkansa supervuorossa, kun etupesät oli palottomana hetkessä täytetty. Läpilyöntiyritykset eivät kuitenkaan löytäneet Sami Haapakosken tai Elmeri Anttilan lyöntivuoroilla tietään jokeen ja Janne Mäkelän ratkaisu Perttu Ruuskan rakentelemasta kahden palon ajolähdöstä jäi tällä kertaa ponnettomaksi.

– Oli meillä hyvät paikat supervuorossa ratkasta itsellemme, mutta ei riittänyt, Hylkilä jatkoi.

Ottelu ratkesi lopulta Lauri Kivisen syöksykoppiin kotiutuskisassa. Joensuun Maila oli tehnyt sisävuorollaan kaksi juoksua ja kun Vimpeli jäi vain yhteen, alkoivat vierasjoukkueen tanssit Saarikentällä.

– Runkosarjassa oli vähän samanlainen tilanne, että tuollanen lyönti meni väliin, mutta nyt päätin, että haen sen kiinni, syöksykopin napannut Kivinen iloitsi.

Joensuulaisten henkinen kantti sai Nurmeksen Seppojen kasvatilta kiitosta.

– Melkonen vääntö oli tämäkin peli. On meillä vahva joukkue. Vaikka toinen jakso ei niin hyvä ollutkaan, niin uskottiin koko ajan hommaan ja väännettiin kotarissa voitoksi, Kivinen kehui.

Voitto oli Joensuun Mailalle seitsemästoista peräkkäinen pudotuspeleissä. Eniten peräkkäisiä voittoja pudotuspeleissä on Sotkamon Jymyllä kausilta 2011-2015: peräti 36 kappaletta.

Joensuun Mailan loppuotteluvastustaja selviää otteluparista Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät. Tuossa otteluparissa tilanne on 1-1 ja pelit jatkuvat jo huomenna Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla. Peli esitetään Ruudussa klo 15.45 alkaen.

Lähde: Superpesiksen uutinen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.