Suomen lentispojat varmistivat EM-kisapaikan 3-0-voitolla Ruotsista

Suomen pojat tekivät puhdasta jälkeä lentopallon alle 18-vuotiaiden poikien EM-karsintaturnauksessa Falköpingissä, Ruotsissa. Kolmas voitto ja EM-kisapaikka tulivat sunnuntaina ottelussa isäntämaata vastaan luvuin 3-0 (25-11, 25-20, 25-20).

Turnauksen avausottelussa perjantaina Suomi otti tiukan voiton Norjasta 3-2 ja lauantaina kaatui Tanska selkeästi 3-0. EM-kisat pelataan kesällä 2020 Italiassa ja Kreikassa.

Ruotsia vastaan Suomi onnistui aloitussyötöissä erittäin hyvin ja vei ässäsyötöt 8-0. Suomen vastaanottoprosentti oli 68 ja Ruotsin 38.

– Huipputyytyväisiä ollaan tietysti sekä pelin tulokseen että turnauksen tulokseen. Tämä oli se mitä lähdettiin hakemaan ja saavutettiin. Ennakkosuosikkina lähdettiin turnaukseen ja pystyttiin se hoitamaan, Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Heikkinen toteaa.

– Alun yskähtelyn jälkeen oli kaksi hyvää peliä ja tänään oli oikeinkin loistavaa pelaamista. Voidaan olla tyytyväisiä tämän turnauksen meidän omaan tekemiseemme.

– Hirveä määrä on tehty töitä jätkien kanssa ja he ovat tehneet hirveän määrän töitä. Olen tosi ylpeä tästä porukasta. Mahtavaa että saadaan palkintoa omalle työlle. Näin se menee, että työn kautta tulee tuloksia, Heikkinen sanoo.

 

Suomen pistemiehet

Lindqvist 11/+9

Tikkala 8/+6

Mäki-Valtari 8/+4

Tuusa 7/+6

Rytsä 5/+3

Zhbankov 5/+3

Ivanov 4/-

Haapaniemi 1/+1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.