Veikkausliiga – Turussa pelataan kauden toinen derby – Tasoittaako Inter voitot vai yllääkö TPS jälleen – Lue ennakko kiihkeään Turun iltaan

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros, joka on mestaruustaistelun kannalta myös  todella tärkeä kierros vaikkei sarjakärki HJK olekaan tulessa tänään, mutta sen pahimmilla haastajilla KuPS:lla ja FC Interillä’ on tänään kuitenkin pelit. KuPS on pelannut pari viime kierrosta heikosti ja hävinnyt molemmat, joten tänään kotivoitto Hakasta olisi elintärkeä, koska silloin joukkue nousee tasapisteisiin Klubin kanssa, mutta sillä erotuksella, että HJK on pelannut ottelun vähemmän savolaisia. Tasapeli varsinkin kotona ei olisi todellakaan mikään ihannetulos KuPS:lle.

Embed from Getty Images

Geen ennakossa matkataan kuitenkin Turkuun, jossa pelataan kauden toinen Turun derby. Ensimmäisessä kohtaamisessa TPS hivenen yllätti ja otti niukan 1-0.voiton. Muutenkin derbyissä sarjasijoituksella ei juurikaan ole väliä, sillä TPS on ollut viidessä edellisessä derbyssä niskan päällä, sillä joukkue on voittanut noista kohtaamisista kolme ottelua, kerran on pelattu tasan ja Inter on voittanut kerran, mutta se oli talvella Suomen Cupissa, joten mitenkään kirkossa kuulutettu ei ole tämän illan ottelu Interille vaikka sarjataulukkoa katsomalla voisi luulla.

Ennakkoasetelmat illan matsin

FC Inter 

Viime aikoina Inter on ollut kovassa iskussa, sillä joukkue lähtee illan koitokseen  kolmen ottelun voittoputkessa, jonka lisäksi oma maali on pysynyt puhtaana yhtäjaksoisesti jo 430 minuuttia.Inter aloitti kauden hyvin ja oli pitkään todella hyvin mestaruustaistelussa mukana, mutta heikko kuukauden jakso elokuun loppupuolelta aina syyskuun loppupuolelle asti heikensi joukkueen asemia huomattavasti, sillä tuona aikana joukkue pelasi kuusi ottelua, joista se hävisi kolmesti ja otti kolme tasapeliä. Toki joukkueella on edelleenkin mahdollisuudet mestaruuteen, mutta ero sarjakärki HJK:n on jo seitsemän pistettä, joten voitto tulisi tänään tarpeeseen myös siksi, että Inter kohtaa runkosarjan päätöskierroksella HJK:n vieraissa ennen loppusarjaa ja tuossa ottelussa joukkueella olisi iskun paikka mikäli vain tämän illan ottelusta tulee kolme pistettä.

Embed from Getty Images

Inter voi lähteä illan otteluun sikäli levollisin mielin, sillä joukkueen peli on kulkenut viime otteluissa mallikkaasti ja se on pystynyt voittamaan sarjan kärkipään joukkueita ja pystynyt jättämään ne vielä maaleitta. Kuun puolivälissä se voitti kotona KuPS:n maalein 2-0 ja kolme päivää myöhemmin se voitti vieraissa Ilveksen samoin numeroin syyskuun alussa takaisin Turkuun palanneen Filip Valencicin kahdella maalilla. Vaikka Interillä löytyykin hyviä hyökkääjiä kuten esimerkiksi Timo Furuholm, joka on tehnyt tällä kaudella 9 maalia ja on tuolla maalimäärällä maalipörssin kolmantena, mutta Valencic voi olla loppukaudesta juuri se tärkeä käänteentekevä pelaaja, joka voi nostaa joukkuee mestaruuteen tai ainakin hyvin lähelle sitä. Valencic löi Interin paidassa viime kaudella kovat näytöt pöytään, kun 27 peliin syntyi 16 maalia.

Embed from Getty Images

 

FC TPS

TPS vaihtoi heti alkukaudesta valmentajaa, kun entinen Huuhkaja-peluri Jonatan Johanssonin tarttui joukkueen peräsimeen. Monen mielestä Johanssonin alaisuudessa TPS on pelannut paljonkin paremmin, mutta tilastot eivät silti ole mitkään huikeat. TPS on pelannut maajoukkuehyökkkääjän alaisuudessa 14 ottelua, joista on tullut 4 voittoa, 3 tasapeliä ja peräti 7 tappiota, joten ei mikään huikea saldo, mutta ei mikään ihan sysi paskakaan. Pitää muistaa, että miehellä on jo yksi derby voitto vyöllä ja sitä TPS-fanit arvostavat.

Embed from Getty Images

TPS lähtee derbyyn voittopeli alla, kun se murskasi kotona sarjajumbo RoPS:n maalein 4-1.Ottelun tähtenä hääri uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Santeri Haarala . Vaikka voitto tulikin niin muuten joukkueen peli on ollut kadoksissa eikä voittoja ole tullut. Ennen RoPS voittoa joukkue oli pelannut seitsemän ottelua ilman voittoa, mutta kerännyt kuitenkin kolme tasapelin tuomaa pistettä. Mikäli joukkue haluaa ottaa derbyssä voiton pitää lähteä heti alusta alkaen kovalla prässillä tai toinen vaihehto ottaa vastaan ja iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. 

Puolustuspelaaminen on joukkueen suurin huolenaihe, sillä viime aikoina on monesti mennyt kahta maalia omiin ja kerran jopa neljä maalia. TPS on viisainta lähteä hyvin pitkälle samalla taktiikalla kuin kauden ensimmäiseen derbyyn, jonka TPS voitti juuri tiukan puolustuspelin ansiosta.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.