Scroll Top

Veikausliigassa pelaava HIFK etsii ”orjatyövoimaa”

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava HIFK julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa se etsii vahvistuksia ottelutiimiinsä. Kaikki näytti tiedotteessa ensisilmäyksellä ihan hyvältä, jopa mairittelevan hyvältä duunilta, mutta pidemmälle lukiessa alkoi äkkiä haista palaneen käryä.

HIFK etsii uutta tilastointivastaavaa ottelutiiminsä! Haettava henkilö vastaa HIFK:n kotiotteluiden tilastoinnista suoraan Palloliiton järjestelmään. Uusi tilastointivastaava on päävastuussa tilastoinneista HIFK:n kaikissa kotiotteluissa kaudesta 2021 alkaen, mutta tekee jo kaudella 2020 11.7 pelattavan HIFK vs IFK Mariehamn ottelun tilastoinnit itsenäisesti.

Kuvakaappaus HIFK:n kotisivulta

Kaikki edellä mainittu kuulosti todella upealta, mutta sitten osui silmään iso ja häiritsevä TEKSTI. Tehtävästä ei makseta rahallista korvausta vaan siihen haetaan vapaaehtoispohjalta toimivaa työntekijää. Miten voi olla mahdollista, että 2020 luvulla Veikkausliigassa pelaava seura hakee “orjatyövoimaa” suhteellisen vaativaan pestiin, johon kuitenkin kuuluu säännöllisesti töitä ja iso vastuu siitä, että tilastoinnit sujuvat oikein? Jos puhuttaisiin Ykkösen tai Kakkosen seurasta, tämän vielä ymmärtäisi, mutta nyt puhutaan isosta Helsingin ylpeydestä, HIFK:sta, joka yrittää etsiä ilmaista työvoimaa hommaan, jossa ei käytännössä ole muuta kuin hävittävää. Vaikka tästä saisikin jonkun iloisen papukaijamerkin CV:n kylkeen ei se poista sitä tosiasiaa, että Suomen ylimmällä sarjatasolla pelaavalta seuralta odottaisi edes jonkinlaista korvausta työstä, jossa on kuitenkin tiedossa kohtalainen määrä työtunteja. Mikäli henkilö sattuu mokaamaan edes kerran, on seuralla helppo työ korvata vapaaehtoinen jälleen uudella vapaaehtoisella ja oravanpyörä pyörii jälleen iloisesti.

Kylmä tosiasia vain 2020-luvulla tuppaa olemaan, että pääsarjatasolla pelaavan seuran on lajista riippumatta tarjottava työstä palkkaa tai edes jonkinlaista korvausta, koska kyseessä on koko kauden mittainen duuni eikä vain yksittäinen ottelu tai työkeikka. Vaikka HIFK yritti ilmoitustaan verhota upeaan käärepaperiin on fakta vain se, että “orjatyö” on ajanut auttamattomasti ohi ja nämä asiat olisi hyvä tiedostaa myös seurojen toimistolla.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.