Vedonlyöntipörssi, mikä se on?

Vedonlyönti alkoi rantautua Suomeen todenteolla 1990-luvulla. Lappuja kiikutettiin kioskille ja myöhemmin rahaa sai nostaa kioskeista tai pankeista tai kuten tänäkin päivänä pääosin, laput rytättiin mahdollisimman pieneksi hikisillä käsillä, kiroiltiin ja laitettiin roskikseen. Internetin aikakaudella vedonlyöntimarkkinat tavoitti entistä suuremman osan kansasta ja nykyään kioskille ei tarvitse mennä vetoa lyödäkseen. Seteleitä ei käytetä ja ainoastaan numerot liikkuu pankki- ja pelitilin välillä.

Harva vedonlyöjäjoukko on kokenut internetissä pelatessaan ongelmaksi bookereiden rajoitetut panokset. Nyt puhutaan marginaalisesta pelaajaryhmästä, kenellä on varaa lyödä isommilla panoksilla ja joista osa pelaa ammatikseen. Mikäli vedonlyönti ammattina kiinnostaa ja siihen on oikeasti taitoa, netissä vilisevät ns. perus urheiluvedonlyöntitoimistot voi unohtaa. Kuulostaa brutaalilta ja äärettömän itsekeskeiseltä, mutta mikäli pelaaja on liian hyvä ja voittaa paljon, bookeri laittaa hänen osaltaan lapun luukulle tai rajoittaa maksimipanokset jopa todella alas. Siihen tyssää kyseinen ammatti jos liikevaihto pelitilillä voi olla kuukaudessa vain joitain satoja euroja. Ja kun bookereiden sääntöjä tutkii tarkemmin, lähes jokainen ilmoittaa, että ammattimainen vedonlyönti on kielletty tai se ei ole suotavaa. Eli niin kauan kuin häviät, kaikki on loistavasti!

Lisäksi mieleisen kertoimen löytäminen eri kohteisiin voi vaatia pelitiliä kymmeniin paikkoihin ja siinä ei ole pitkällä tähtäimellä mitään järkeä.

Miten siis toimia jos limiitit tulee vastaan, vedonlyöntiin haluaa panostaa enemmän tai ei ole tyytyväinen markkinoiden kertoimiin?

Tällöin suunnataan vedonlyöntipörssiin (exchange), jota seuraava artikkeli käsittelee.

VEDONLYÖNTIPÖRSSIT

Ensimmäisenä pitää todeta puhuttaessa vedonlyöntipörsseistä, että kannattaa olla äärettömän tarkkana missä pelaa! Sana pörssi kalskahtaa korvaan jo valmiiksi negatiiviselta niin paikka kannattaa valita huolella. Gamblers ei voi suositella oman kokemuksensa perusteella kuin Betfairin pörssiä, johon artikkelissa siteerataan. Paikka on turvallinen, yritys on valtava ja toiminta pelaa 24/7. Pörssejä on toki muitakin mutta niihin emme mene emmekä niitä käsittele, koska emme suosittele laiturilta tuntemattomaan veteen hyppäämistä, etenkään pää edellä. Betfairin kohdalla kokemukset ovat kertyneet vuosien saatossa niin sen suositteleminen on automaatio.

TOIMINTAPERIAATE

Vedonlyöntipörssien tarkoitus on 100% sama kuin pelaaminen millä tahansa vedonlyöntilistoilla. Etsit mieleisen kohteen kertoimineen, lätkäiset panoksen ja laitat kädet ristiin.

Ero perus vedonlyöntilistoille (sportsbooks) tulee siinä, että pelaajat ympäri maapalloa antavat omat kertoimensa kohteille. Esimerkiksi suomalainen pörssin käyttäjä voi tarjota HJK:n voitolle seuraavaan peliin kerrointa 2.40 kun bookereiden omat listat pidättäytyvät kertoimessa 1.90. Samalla myyjä ilmoittaa maksimipanoksen, jolla voit hänen kohdettaan ostaa. Jos voitat, voittosumma siirtyy myyjän tililtä sinun tilillesi ja päinvastoin.

Vedonlyöntipörssien kertoimet ovat lähes poikkeuksetta suuremmat kuin bookereiden omat, joten pörssit soveltuvat mainiosti pienpelureillekin ja kuvan siitä, että ne ovat vain suurpelureiden ja ammattilaisten paikkoja, voit unohtaa saman tien. Kirjoitushetkelläkin käynnissä olevaan NHL-otteluun tarjotaan pörssissä live-vetoja erinomaisilla kertoimilla, joissa maksimipanokseksi on ilmoitettu 10€. Viereinen myyjä tarjoaa toista vetoa samaan peliin niin ikään erinomaisella kertoimella ja voit panostaa siinä aina 14 000€ asti.

Vedonlyöntipörssit tarjoavat kaikille jotain.

Toinen ero on bookereiden ottama komissio eli palautusprosentti on suurempi kuin normaaleissa vetolistoissa. Pörssit ottavat välittämisestä pienen korvauksen, muuten kauppa on myyjän ja ostajan välinen toimenpide, jossa pörssintarjoaja ei ole mukana. Tästä syystä et voi tulla bannatuksi ollessasi liian hyvä sillä voitat toiselta ihmiseltä, et vedonlyöntiyhtiöltä.

Voit toimia myyjänä, jolloin myyt vetoja asettamillasi ehdoilla tai ostajana, jolloin selaat markkinaa ja ostat haluamasi tuotteet.

Normaalisti maksimisummat, joilla vetoja myydään, liikkuu tuhansissa euroissa. Mikäli pelikassasi kestää etkä löydä mieleisellesi kohteelle tarpeeksi suuripanoksista vetorajaa, voit muuttua ostajasta myyjäksi. Mikäli olisit halunnut sijoittaa esimerkiksi 20 000€ edellä mainitulle HJK:n voitolle ja muut myyjät eivät lähde noin suuriin panoksiin mukaan, voit luoda saman kohteen itsellesi myyntiin omilla kertoimillasi ja summilla.

Toimiessasi myyjänä olet yhden henkilön vedonlyöntitoimisto. Valitset kohteet, asetat kertoimet, maksimisummat ja odotat, että kala tarttuu syöttiin. Suurin haaste myyjänä on tarjota sopivan houkuttelevia kertoimia, jolloin vetosi menevät kaupaksi. Jos tarjoat alhaisia kertoimia niin on sanomattakin selvää, että kukaan niitä ei osta.

 

image

Esimerkki 1, Englanti – Uusi-Seelanti

Termi “Back” (siniset laatikot) tarkoittavat kohteen ostamista. Termi “Lay” (punertavat laatikot) myymistä.

OPETUSVIDEO

Betfair tarjoaa pörssiin opetusvideon, jonka löydät täältä!

EDUT

Betfair kuuluu bookereihin, jotka tarjoavat koko ajan etuja asiakkailleen ja eri tarjousten kokonaissummat liikkuvat vuodessa miljoonissa! Esimerkiksi Copa Del Reyn finaaliin tarjottiin täysin riskitöntä vetoa, tekeekö Messi maalin vai ei. Betsaisit, että tekee, voitat, jos ei tee, saat rahat takaisin, simple!

Tilin Betfairille saat auki TÄÄLTÄ!

TIIVISTELMÄ

– Betfairin pörssi on yhtä riskitön kuin itse Betfair, joka on yksi maailman luotettavimmista vedonlyöntiyhtiöistä
– Löydät huomattavasti suurempia kertoimia
– Panosrajat eivät tule vastaan
– Saat uuden ulottuvuuden vedonlyöntiharrastukseen ollessasi vedonlyöntimeklari, se on oikeasti hauskaa :)
– Pörssi sopii kaikille panoksista riippumatta! Se ei vaadi miljoonia eikä monimutkaisuus vaadi tohtorin arvoa kun rauhassa opettelee!


Kirjoittaja: Geemedia

Jaa Sosiaalisessa mediassa

Trackbacks/Pingbacks

  1. NBA Playoffs: Konferenssifinaalit - Geemedia - […] TÄÄLTÄ pääset pörssipelaamisen saloihin ja linkit apajille!  […]
  2. MLB, pörssikohde Tigers - Twins - Geemedia - […] ja mennään pörssiin katsomaan, olisiko siellä valmiiksi myytäviä kohteita. Lukekaa Geen PÖRSSIOPAS TÄÄLTÄ ja katsokaa löydättekö sopivan linen vai…

Kommentoi tätä kirjoitusta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry työkalupalkkiin