Scroll Top

Vedonlyöntipörssi, mikä se on? Vai oletko enemmän perinteisen vedonlyönnin ystävä?

gamblers_betsaustaktiikka

Vedonlyönti alkoi rantautua Suomeen todenteolla 1990-luvulla. Lappuja kiikutettiin kioskille ja myöhemmin rahaa sai nostaa kioskeista tai pankeista tai kuten tänäkin päivänä pääosin, laput rytättiin mahdollisimman pieneksi hikisillä käsillä, kiroiltiin ja laitettiin ne roskikseen. Internetin aikakaudella vedonlyöntimarkkinat tavoitti entistä suuremman osan kansasta ja nykyään kioskille ei tarvitse mennä vetoa lyödäkseen. Seteleitä ei käytetä ja ainoastaan numerot liikkuu pankki- ja pelitilin välillä.

Harva vedonlyöjäjoukko on kokenut internetissä pelatessaan ongelmaksi bookreiden rajoitetut panokset. Nyt puhutaan marginaalisesta pelaajaryhmästä, kenellä on varaa lyödä isommilla panoksilla ja joista osa pelaa ammatikseen. Mikäli vedonlyönti ammattina kiinnostaa ja siihen on oikeasti taitoa, netissä vilisevät ns. perus urheiluvedonlyöntitoimistot voi unohtaa. Kuulostaa brutaalilta ja äärettömän itsekeskeiseltä, mutta mikäli pelaaja on liian hyvä ja voittaa paljon, bookeri laittaa hänen osaltaan lapun luukulle tai rajoittaa maksimipanokset jopa todella alas. Siihen tyssää kyseinen ammatti jos liikevaihto pelitilillä voi olla kuukaudessa vain joitain satoja euroja. Ja kun bookereiden sääntöjä tutkii tarkemmin, lähes jokainen ilmoittaa, että ammattimainen vedonlyönti on kielletty tai se ei ole suotavaa. Eli niin kauan kuin häviät, kaikki on loistavasti!

Lisäksi mieleisen kertoimen löytäminen eri kohteisiin voi vaatia pelitiliä kymmeniin paikkoihin ja siinä ei ole pitkällä tähtäimellä mitään järkeä.

Miten siis toimia jos limiitit tulee vastaan, vedonlyöntiin haluaa panostaa enemmän tai ei ole tyytyväinen markkinoiden kertoimiin?

Tällöin suunnataan vedonlyöntipörssiin (exchange), jota seuraava artikkeli käsittelee.

VEDONLYÖNTIPÖRSSIT

Ensimmäisenä pitää todeta puhuttaessa vedonlyöntipörsseistä, että kannattaa olla äärettömän tarkkana missä pelaa! Sana pörssi kalskahtaa korvaan jo valmiiksi negatiiviselta niin paikka kannattaa valita huolella.

TOIMINTAPERIAATE

Vedonlyöntipörssien tarkoitus on 100% sama kuin pelaaminen millä tahansa vedonlyöntilistoilla. Etsit mieleisen kohteen kertoimineen, lätkäiset panoksen ja laitat kädet ristiin.

Ero perus vedonlyöntilistoille (sportsbooks) tulee siinä, että pelaajat ympäri maapalloa antavat omat kertoimensa kohteille. Esimerkiksi suomalainen pörssin käyttäjä voi tarjota HJK:n voitolle seuraavaan peliin kerrointa 2.40 kun bookereiden omat listat pidättäytyvät kertoimessa 1.90. Samalla myyjä ilmoittaa maksimipanoksen, jolla voit hänen kohdettaan ostaa. Jos voitat, voittosumma siirtyy myyjän tililtä sinun tilillesi ja päinvastoin.

Vedonlyöntipörssien kertoimet ovat lähes poikkeuksetta suuremmat kuin bookereiden omat, joten pörssit soveltuvat mainiosti pienpelureillekin ja kuvan siitä, että ne ovat vain suurpelureiden ja ammattilaisten paikkoja, voit unohtaa saman tien.

Vedonlyöntipörssit tarjoavat kaikille jotain. Mutta se on pakko sanoa tässä vaiheessa, että perehtyminen pörsseihin kestää kauan, valitettavasti. Jos haluat pysytellä perinteisen vedonlyönnin puolella, niin valitse esimerkiksi vedonlyontibonukset.com -sivustolta itsellesi sopiva bookeri!

Toinen ero on bookereiden ottama komissio eli palautusprosentti on suurempi kuin normaaleissa vetolistoissa. Pörssit ottavat välittämisestä pienen korvauksen, muuten kauppa on myyjän ja ostajan välinen toimenpide, jossa pörssintarjoaja ei ole mukana. Tästä syystä et voi tulla bannatuksi ollessasi liian hyvä sillä voitat toiselta ihmiseltä, et vedonlyöntiyhtiöltä.

Voit toimia myyjänä, jolloin myyt vetoja asettamillasi ehdoilla tai ostajana, jolloin selaat markkinaa ja ostat haluamasi tuotteet.

Normaalisti maksimisummat, joilla vetoja myydään, liikkuu tuhansissa euroissa. Mikäli pelikassasi kestää etkä löydä mieleisellesi kohteelle tarpeeksi suuri panoksista vetorajaa, voit muuttua ostajasta myyjäksi. Mikäli olisit halunnut sijoittaa esimerkiksi 20 000€ edellä mainitulle HJK:n voitolle ja muut myyjät eivät lähde noin suuriin panoksiin mukaan, voit luoda saman kohteen itsellesi myyntiin omilla kertoimillasi ja summilla.

Toimiessasi myyjänä olet yhden henkilön vedonlyöntitoimisto. Valitset kohteet, asetat kertoimet, maksimisummat ja odotat, että kala tarttuu syöttiin. Suurin haaste myyjänä on tarjota sopivan houkuttelevia kertoimia, jolloin vetosi menevät kaupaksi. Jos tarjoat alhaisia kertoimia niin on sanomattakin selvää, että kukaan niitä ei osta.

Related Posts

Comments (2)

[…] TÄÄLTÄ pääset pörssipelaamisen saloihin ja linkit apajille!  […]

[…] ja mennään pörssiin katsomaan, olisiko siellä valmiiksi myytäviä kohteita. Lukekaa Geen PÖRSSIOPAS TÄÄLTÄ ja katsokaa löydättekö sopivan linen vai alatteko itse myymään. Murskavoittoa Detroit ei ota […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.