Scroll Top

Valioliiga – Ole Gunnar Solskjær nousi kuilun partaalta takaisin parrasvaloihin

Jalkapallossa on saatu tällä viikolla huomata, että kaikki voi muuttua hetkessä ja vieläpä parempaan suuntaan. Manchester Unitedin Ole Gunnar Solskjærin managerin paikka oli vaakalaudalla huonojen tulosten takia, kun joukkue kohtasi keskiviikkona kotipelissä Tottenhamin. Vieraiden uusi manageri Jose Mourinho halusi varmasti sinetöidä norjalaisen potkut, sillä vuosi sitten joulukuussa juuri Solskjaer tuli Unitedin manageriksi juuri Mourinhon tilalle. Norjalaismanageri kesti paineet kuitenkin hyvin ja pystyi joukkoineen ottamaan Tottenhamista voiton tulikuuman Marcus Rashfordin avulla, joka teki manchesteriläisten molemmat maalit 2-1 voittoon päättyneessä ottelussa. Keskiviikon voitto vapautti koko joukkuetta, mutta ennen kaikkea Solskjæriä, joka on ollut valtavien paineiden alla pitkin kautta.

Embed from Getty Images

Manchester Unitedin haasteet eivät loppuneet vielä tähän, sillä joukkue kohtasi eilen lauantaina paikallispelissä Manchester Cityn, johon koko kauden vaikeuksissa ollut United lähti selvänä altavastaajana. ManU lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja se siirtyi ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon Marcus Rashfordin rangaistuspotkumaalilla ja vain kun puoli tuntia oli ottelua pelattu laukoi Anthony Martial vieraat jo 2-0 yllätysjohtoon. Tämän jälkeen kotijoukkue City piti palloa ja sai luotua paikkoja, mutta Unitedin puolustus sekä Solskjær joukkoineen sai luotua sellaisen taktiikan ettei kotijoukkue päässyt murtamaan ManU:n puolustusta vasta kuin aivan ottelun lopusssa ja siinä vaiheessa se oli enää pelkkää kosmetiikkaa, joten ManU otti todella ison voiton paikallisvastustajasta ja samalla sinetöi Cityn mestaruushaaveet vaikka eletään vasta joulukuun alkua.

Kulunut viikko oli osoitus siitä, että manageri Ole Gunnar Solskjærin pää kestää kovissa paikoissa kylmänä. Vaikka mies varmasti tiesi, että mikäli Tottenham pelistä olisi tullut tappio olisi se tiennyt suurella todennäköisyydellä miehelle potkuja, mutta tämä ei näkynyt millään tavalla norjalaisen toiminnassa. Viikon kohokohta oli paikallispelin voitto Citystä, joka tuli kaiken lisäksi vieraskentällä. Nämä kaksi isoa voittoa suurseuroista antavat varmasti työrauhaa norjalaismanagerille, joka samalla vapauttaa miehen tekemistä harjoituskentällä sekä otteluissa. Toivottavasti tämä rentous näkyy myös kentällä eikä joukkue enää sorru turhiin pistemenetyksiin niin sanottuja pienempiä joukkueita vastaan.

Embed from Getty Images

Lisäksi, kun Solskjær saa loppuvuoden aikana loukkaantuneita pelaajiaan takaisin, kuten keskikentän tähtipelaaja Paul Pogban sekä kauden aikana vain kolme ottelua pelanneen Nemanja Maticin alkaa Unitedin tilanne näyttää entistäkin paremmalta.

Mikä tärkeintä, tämän viikon ottelut antoi valmennustiimille sekä joukkueelle rutkasti itseluottamusta siitä, että se pystyy voittamaan hyvänä päivänä kenet tahansa. Samalla Solskjær sekä valmennustiimi sai varmistuksen siitä, että heidän projektinsa on oikealla tiellä eikä heidän tarvitse olla huolissaan vaikka tulokset eivät ole olleetkaan aivan toivotulla tavalla kauden edetessä. Tämän viikon tärkeät voitot nostivat joukkueen sarjassa jo kuudenneksi ja antoi samalla rutkasti itseluottamusta. Joulukuun ohjelma on Solskjærin suojateille tärkeä, samoin miehelle itselleen, joten voittoja on mahdollista ottaa useita lisää. Mutta mikäli näin ei tapahdu, alkaa miehen managerin palli heilua jälleen, mutta siihen tuskin on pelkoa, koska tämän viikon Tottenham- ja City-voitot antoivat sellaisen itseluottamusruiskeen koko seuralle, että tuolla flow-tilalla joukkue varmaan jatkaa pitkälle ensi vuoden puolelle. Varsinkin, kun hyökkäyksessä tällä hetkellä maaleja mättää ilmiliekeissä oleva Marcus Rashford, joka on tehnyt kaikki kilpailut mukaan lukien kahdeksaan viime peliin kahdeksan maalia. Valioliigassa nuorukainen on tehnyt 10 maalia kuuteentoista peliin, joka on saman verran, kuin viime kaudella yhteensä.

Lisäksi Solskjærin valmennustiimi on saanut koko joukkueen puolustuspelin toimimaan pikkuhiljaa paremmin ja varsinkin maalivahti David de Gea ohjastaa puolustuslinjaa todella hyvin, jonka lisäksi uusi toppari Harry Maguire on ollut todella hyvä vahvistus ja auttaa puolustusta ottelusta toiseen ja varsinkin pääpalloissa mies on elementissään.

Kaiken kaikkiaan Ole Gunnar Solskjærillä on todella tärkeä toinen puolikas Valioliiga kaudesta edessä, jonka aikana miehen tulee näyttää kykynsä niin taktikkona sekä pelaajien kehittäjänä. Miehen kausi managerina olisi todella onnistunut jos hän pystyisi nostamaan joukkueensa Mestareiden liigaan eli Valioliigassa neljän joukkoon.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.