Scroll Top

Pietarin SKA tekee huikeaa taloudellista voittoa kaudesta toiseen, vai tekeekö?

SKA Pietari kuuluu niihin KHL-seuroihin, jotka onnistuvat tekemään positiivista tulosta niin kiekollisesti kuin taloudellisestikin.

SKA:n liikevaihto oli viime vuonna huikeat 104 miljoonaa euroa. Voisi kuvitella, että tilinpäätöksen tulos olisi pahasti pakkasella mutta päinvastoin. Joukkue teki huikean 14 miljoonan euron tuloksen. Gee toteaa, että lukemat herättävät ilmoille vähintäänkin Laatokan kokoisia kysymysmerkkejä.

Embed from Getty Images

Vuonna 2018 liikevaihto oli väitetysti lähes samansuuruinen, mutta tulos oli tuolloin 7 miljoonaa euroa.

SKA:n talouslukemat ovat täysin eri mittaluokkaa kuin Jokereilla. Jokereiden liikevaihto oli viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan 14,4 miljoonaa euroa. Tulos oli peräti 11,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Ero tuntuu käsittämättömältä.

Helsinkiläisryhmän toiminta on ollut koko vuonna 2014 alkaneen KHL-aikakauden raskaasti tappiollista, sillä Jokereiden tappio kyseiseltä ajalta on jo huimat 71,5 miljoonaa euroa.

Toiminta on voinut jatkua ainoastaan pääomistajien joukkueeseen sijoittamalla rahalla.

Ilmoille voidaan toki heittää kysymys, onko SKA:n numeroissa ”venäläistä lisää”, eli voidaanko joukkueen lukemista ottaa viimeinen numero pois? Suomalaiset numerot ovat julkisia ja rehellisiä mutta, kaikella kunnioituksella, voidaanko samaa sanoa itänaapurista?

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.