VALIOLIIGA: Mestaruustavoite tiivistyy

Valio

Valioliigassa pelattin taas normaali lauantaikierros FA Cup -viikonlopun jälkeen. Tottenham pöllytti lltapäiväkamppailussa Sunderlandin lukemin 4-1. Kotijoukkueen Christian Eriksen oli isossa roolissa tehden kamppailussa kaksi maalia. Newcastle paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä 2-1 kotivoitolla West Hamista. Newcastle siirtyi kamppailussa jo vartin pelin jälkeen 2-0 johtoon Ayoze Perezin ja Georginio Wijnaldumin osumilla. Toisella puoliajalla Nikica Jelavic toi maalillaan vielä vieraat peliin mukaan mutta pisteisiin se ei kuitenkaan enää riittänyt. Manchester City paranteli asemiaan kärkikahinoissa ottamalla 4-0 kotivoiton Crystal Palacesta. Sergio Aguero teki isäntien maaleista kaksi ja nosti kauden maalimääränsä jo kymmeneen. Kauden yllättäjäjoukkue Leicester joutui tyytymään tasapeliin sarjajumbo Aston Villan vieraana. Leicester meni avausjaksolla johtoon Shinji Okazakin maalilla ja vain pari minuuttia tästä joukkue sai vielä rankkarin mutta kotijoukkueen maalivahti Mark Bunn otti hienosti Riyad Mahrezin laukauksen kiinni. Leicesterin johto säilyi pitkään mutta vartti ennen loppua Aston Villa tuli tasoihin Rudy Gesteden maalilla ja pisteet jaettiin lukemin 1-1. Lauantain muut kamppailut päättyivät seuraavasti AFC Bournemouth vs Norwich City 3-0, Chelsea vs Everton 3-3 ja Southampton vs West Bromwich Albion 3-0.

Sunnuntaina oli kahden ottelun kierros. Iltapäiväkamppailussa kohtasivat kaksi suurta, kun Liverpool isännöi Manchester Unitedia. Liverpool hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa suvereenisti. Puoliajan paras tekopaikka tuli kotijoukkueen Jordan Hendersonille, joka laukoi hiuksen hienosti ohi United maalin. Ottelun toisellakaan puoliajalla mikään ei juuri muuttunut Liverpoolin dominoidessa peliä. Emre Can sai loistavan tekopaikan mutta vieraiden maalivahti David de Gea piti joukkueensa pelissä mukana loistavalla jalkatorjunnalla. Kun Liverpool ei lukuisista paikoistaan saanut maalia, koitti vierailijoiden hetki. Peliä oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia kun United sai kulmapotkun. Marouane Fellaini puski Juan Matan lähettämän keskityksen ylärimaan ja paluupallon veti Wayne Rooney voimalla maalin kattoon. Kotijoukkue ei tästä enää toipunut vaan pisteet matkasivat Manchesteriin 1-0 lukemin. Louis Van Gaalia lopputulos varmasti lämmitti todella vaikean joulukuun jälkeen. Voiton myötä United paranteli asemiaan kärjen takana. Päivän toisessa kamppailussa Arsenal vieraili Britannia Stadiumilla kohdatessaan kotijoukkue Stoken. Stoke on vuosien saatossa osoittanut olevansa vahva kotijoukkue minkä sai myös Arsenal todeta. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen eikä kummallakaan ollut mitään tuhannen taalaan paikkoja. Ehkä paras paikka siunaantui kotijoukkueen Ibrahim Afellaylle jonka veto noin paristakymmenestä metristä suuntautui kuitenkin ohi maalin. Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti kun Stokella oli hyvä sauma siirtyä 1-0 johtoon mutta Petren Cech piti vieraat pelissä mukana uskomattomalla tuplatorjunnallaan. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa mutta maaliin asti ne eivät riittäneet joten pisteet jaettiin sopuisasti 0-0 lukemin. Maanantai illan ohjelmassa oli vielä yksi kamppailu jossa Swansea City kohtasi liiganousija Watfordin. Swansea otti ottelusta voiton Ashley Williamsin avauspuoliajan maalilla ja nousi samalla putoamisviiivan paremmalle puolella.

Viikonlopun kierroksen jälkeen Arsenal,Leicester ja Manchester City jatkavat sarjan kärjessä pisteen sisällä toisistaan. Tämän takana kärkyy kaksikko Tottenham ja Manchester United kahden pisteen erolla toisistaan. Häntäpäässä Aston Villa tuntuu jäävän lopullisesti kelkasta vaikka tasapelin pelasikin eroa säilymiseen on jo kymmenen pistettä. Putoamisviivan tuntumassa on tiukkaa kun viisi joukkuetta on neljän pisteen sisällä toisistaan, kuka olisi ennen kauden alkua uskonut että tähän ryhmään kuuluu myös pahoin kompuroinut Chelsea.