Scroll Top

Jokereiden sairastupa tyhjenee

image

Jokerit saa flunssasta toipuneen Jesse Joensuun takaisin kokoonpanoon tiistai-illan Admiral-otteluun. Kamppailu alkaa klo 18.30 Hartwall Arenassa.

 

Kuva: Jokerit
Kuva: Jokerit

Joensuu oli sairastumisen vuoksi sivussa kahdesta viime ottelusta. Edellisen pelin huilannut Riku Helenius on vielä tänään kokoonpanon ulkopuolella, mutta palannee harjoitusvahvuuteen ennen torstain peliä.

Daine Todd jatkaa hyökkääjänä viime ottelun tapaan ja pelaa nelosketjun laidassa. Terveenä sivussa on Jani Rita. Loukkaantumislistalla jatkavat hyökkääjät Eetu Pöysti, Niklas Hagman, Roope Talaja ja Tommi Huhtala sekä puolustajat Oskari Korpikari ja Ossi Väänänen.

Jokerit otti toisen perättäisen voittonsa sunnuntaina kaatamalla Amur Habarovskin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Yksi piste jäi saamatta, kun vierailija tuli tasoihin vain kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jokereiden ero sarjataulukossa SKA Pietariin on nyt neljä pistettä. Helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun viime kauden mestaria vähemmän.

Admiral voitti kolme peräkkäistä kotiotteluaan ennen käynnissä olevaa vieraskiertuetta, jossa joukkue on joutunut kokemaan kaksi tappiota. Ne ovat tulleet Spartak Moskovalle ja Dinamo Riialle. Admiral on on itäisessä konferenssissa viidentenä ja yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Kolmatta kauttaan KHL:ssä pelaava seura on menossa toisen kerran playoffseihin.

Jokerit kohtasi Admiralin syyskuussa Vladivostokissa ja otti vakuuttavan 6-1-voiton varhain aamulla Suomen aikaa pelatussa ottelussa. Punakeltaisista tehokkain oli pisteet 2+2 nakutellut Brandon Kozun, joka on edelleen Jokereiden sisäisen pistepörssin kärjessä.

Admiralin tehokkain pelaaja on hyökkääjä Konstantin Makarov, joka on kerännyt 15+15=30 pistettä 49 ottelussa. Puolustuksessa peliä rakentaa Jonathon Blum, joka on kasannut 49 ottelussa 7+28=29 pistettä. Amerikkalaispuolustaja pelaa ensimmäistä kauttaan KHL:ssä. Admiralin ykkösvahti alkukaudesta oli Ivan Nalimov, joka on torjunut 36 pelissä 19 voittoa. Viime otteluissa suurempaa vastuuta on kantanut Igor Bobkov.

Lähde: Jokerit

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.