Turun Paavo Nurmi Games tarjosi huippusuorituksia – toivottavasti esimakua Kalevan Kisoille

Paavo Nurmi Games tarjosi kansainvälisiä huippusuorituksia Euroopan parhailta yleisurheilijoilta.

Sen sijaan suomalaisten tähtihetket jäivät vähäisemmiksi, vaikka kulunut kesä on ollut kotimaan yleisurheilukentillä erinomainen. Kotimaisia kärkituloksia syntyi vain kaksi. Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksussa (8.22,45) ja Tuomas Lehtonen 400 metrin aitajuoksussa (51,05)

Turussa nähtiin kaksi kovaa heittolajien kenttäennätystä, kun Saksan Johannes Vetter rykäisi keihäskisan voittajaksi tuloksella 91,49 ja Ruotsin Daniel Ståhl voitti kiekon tuloksella 69,23.

Hurjan kovaa tulosta tehtiin myös miesten ja naisten pika-aidoissa. Ison-Britannian Andy Pozzi paranteli 110 metrin aitojen kärkituloksen aikaan 13,17, ja heti perään Hollannin Nadine Visser selvitti 100 metrin aidat huippuajassa 12,68.

Kilpailu toisensa jälkeen alle 13 sekunnin aikoja takoneet suomalaiset pika-aiturit Annimari Kortteen johdolla eivät pystyneet haastamaan kärkikolmikkoa. Korte oli neljäs ajalla 12,89, Nooralotta Neziri viides (13,00), Lotta Harala kuudes (13,10) ja Reetta Hurske seitsemäs (13,11). Haralan aika oli hänen uusi ennätyksensä, mutta muut suomalaiset jäivät ennätyksistään.

Topi Raitasen rennon näköinen juoksu 3000 metrin estejuoksun voittoon säväytti Turun illassa, sillä suomalainen jäi vain sekunnin viime vuonna juoksemastaan ennätyksestä.

Aika 8,22,45 riitti voittoon kiihtyvävauhtisessa juoksussa, joka sopii 24-vuotiaalle Raitaselle erinomaisesti. Helppous paistoi Raitasen rullaavasta askeleesta viimeisten metrien tuuletuksiin saakka.

Raitanen pääsee kokeilemaan kovavauhtista menoa jo perjantaina, kun hän kilpailee yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Monacossa. Siellä suomalainen pääsee kahdeksan minuutin estemiesten kylmään kyytiin, jossa hän aikoo sinnitellä parhaansa mukaan.

Kaksi päivää starttien välillä on tyypillistä arvokisoissa, joissa alkuerien jälkeen finaalivire täytyy löytää nopeasti.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.