Tässä pähkinänkuoressa kuinka NHL:n pudotuspelit tänä vuonna pelataan

Monelle NHL jääkiekkoa silloin tällöin katsovalle, (mutta ei niin aktiivisesti seuraavalle) on jäänyt hyvin epäselvä kuva siitä miten tämän kauden pudotuspelit pelataan, koska poikkeusolojen takia tämän kauden pudotuspeleihin pääsi mukaan yhteensä peräti 24 joukkuetta normaalin 16:n sijaan. Tässä artikkelissa koitamme kertoa pähkinänkuoressa miten pudotuspelit tänä vuonna NHL:ssä pelataan ja kuinka ne etenevät.

Embed from Getty Images

Pudotuspelit pelataan kahdessa eri paikassa; itäisen konferenssin joukkueet pelaavat Torontossa ja läntisen konferenssin joukkueet puolestaan Edmontonissa. Ensimmäisellä kierroksella, joka ei vielä kulkenut virallisesti ”pudotuspeli”-nimikkeellä vaan ”karsintakierros” -nimellä, oli mukana 16 joukkuetta ja se pelattiin normaalista poiketen paras viidestä systeemillä eli jatkopaikkaan riitti siis kolme voittoa, kun NHL:ssä on kautta historian pelattu aina käytännössä paras seitsemästä systeemillä eli jatkopaikkaan on vaadittu neljä voittoa.

Embed from Getty Images

Karsintakierroksen kanssa samaan aikaan pelattiin sijoitussarja koska sekä itäisestä että läntisestä konferenssista runkosarjan neljä parasta pääsivät suoraan varsinaisiin pudotuspeleihin, mutta joukkueet pelasivat keskenään molemmissa sijoitussarja-lohkoissa (itä ja länsi) yksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtasivat kertaalleen toisensa, jotta lopulliset otteluparit varsinaisiin pudotuspeleihin saatiin selville, jotka alkoivat siis tiistai-iltana Suomen aikaa Tampan ja Columbuksen välisellä huikealla maratonottelulla. Nyt käynnistyneet varsinaiset pudotuspelit pelataan normaalisti paras seitsemästä systeemillä eli jatkoon pääsyyn vaaditaan neljä voittoa niin kuin aina ennenkin ja tällä paras seitsemästä systeemillä pelataan siis loppuun asti eli Stanley Cup pokaalin nostoon saakka.

Embed from Getty Images

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros

Itäinen konferenssi

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets

Washington Capitals – New York Islanders

Boston Bruins – Carolina Hurricanes

Läntinen konferenssi

Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks 

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 

Dallas Stars – Calgary Flames 

St. Louis Blues – Vancouver Canucks

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.