NHL – Tampa ja Columbus tarjosivat hurjan trillerin – Joonas Korpisalo teki ottelussa NHL-historiaa

Tampa Bay Lightning ja Columbus Blue Jackets aloittivat NHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen huikealla ottelulla, josta ei draamaa puuttunut. Ottelusta muodostui hurja taistelu, joka ratkesi vasta viidennessä jatkoerässä, kun Tampan Brayden Point teki 3-2 voittomaalin ajassa 150,27. Ottelu oli NHL-historian neljänneksi pisin ja edellisen kerran pidempi ottelu on pelattu vuonna 2000. Ottelun pituudesta kertoo hyvin se, että  Bostonin ja Carolinan välinen ottelu jouduttiin siirtämään tälle päivälle.

Vaikka Columbus tiukan taistelun hävisi niin joukkueen suomalaisvahti Joonas Korpisalo teki ottelussa NHL-historiaa, sillä mies torjui kamppailussa peräti 85 kertaa ja teki samalla pudotuspeleissä yhden ottelun torjuntaennätyksen. Edellinen ennätys oli New York Islandersin Kelly Hrudey:lla, joka torjui vuonna 1987 yhteensä 73 kertaa, joten Korpisalo pisti ennätyksen kertaheitolla uusiksi ja aivan eri kymmenluvuille.

Lisäksi pelaajien ottelussa pelaamat peliajat olivat aivan käsittämättömiä. Columbus puolustaja Seth Jones teki yhden ottelun peliaikaennätyksen pelaamalla ottelussa peräti reilut 65 minuuttia.

Itse otteli alkoi Columbuksen komennossa, sillä se siirtyi avauserässä 1-0 johtoon Pierre-Luc Dubois ylivoimamaalilla. Tampa tuli vain hetkeä myöhemmin tasoihin ottelun ratkaisseen Pointin maalilla. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa sitten aivan toisen erän loppupuolelle asti, kun Columbuksen tanskalaishyökkääjä Oliver Björkstrand vei joukkueensa jälleen johtoon, mutta Tampa tuli tasoihin heti päätöserän alussa Yanni Gourden maalilla.

Jatkoajalla ei maalipaikoilla hirveästi juhlittu ja mitä pidemmälle peli eteni niin sitä vähemmän niitä tuli. Lisäksi tuomarilinja muuttui jatkoajalla käsittämättömän paljon. Ensimmäiseen 60 minuuttiin tuomarit vihelsivät seitsemän kahden minuutin jäähyä, mutta jatkoajalla jäähyjä vihellettiin vain kaksi.