TPS kavensi Oilersia vastaan, mestari Classic tappion päässä dynastian murenemisesta

Salibandy3

TPS kavensi Oilersia vastaan voitoiksi F-liigan välierissä 3-2, kun se kaatoi espoolaiset tänään näiden kotikentällä maalein 5-2. Toisessa parissa nousi haastaja Nokian KrP voiton päähän finaaleista kaatamalla kestomestari Classicin 4-3 Mikko Laakson jatkoaikamaalilla.

Nikolas Laaksonen laukoi veitsi kurkulla pelanneen TPS:n johtoon avauserän viidennellä minuutilla, mutta toisen alussa Casper Pfitzner tasoitti turkulaisten syötettyä huonosti keskialueella. Heti perään Waltteri Vesterinen kuitenkin yllätti maskissa olleen Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen puolikentästä, ja vieraiden päästyä pelaamaan ylivoimalla Juuso Forsman sivalsi siivestä eron jo kahteen. Oilers on tämän kevään pudotuspeleissä esittänyt jo monta kolmannen erän uudestisyntymistä, mytta tänään se ei onnistunut. Juuso Alin ja Nikolas Laaksonen laukoivat tilanteeksi jo tavoittamattoman 1-5 ennen kuin Heikki Iiskola tälläsi kuudella neljää vastaan keskeltä sektoria yhden kavennuksen.

– Meillä on henkisesti aika kova pumppu, TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen kiitti pelaajia.
– Meillä on ollut huonoja ensimmäisiä eriä, joissa ollaan päästetty neljään peliin kahdeksan maalia mutta nyt haluttiin tulla ikkunoista ja ovista varsinkin alussa ja muutenkin puolustuspelissä pois poteroista ja olla antennit pystyssä.

Oilersin luotsi Heikki Luukkonen myönsi, ettei oma joukkue nyt ansainnut voittoa.
– Hätäiltiin ja sooloiltiin ja saatiin ansiomme mukaan. Tuntui olevan hirveä hoppu eikä maltettu pelata viisikkoina kun taas Palloseura oli tänään yhtenäisempi ja parempi joukkue.

Tampereella näytti  neljä perättäistä mestaruutta harjannut Classic nakuttelevan maali kerrallaan kohti voittoa, kun Eetu Sikkinen kiskaisi avauserässä vasempaan yläkulmaan avausmaalin, Jussi Piha toisessa alivoimalla samaan reikään 2-0 ja kolmannen aluksi vielä Eemeli Salin pienestä kierrosta tilanteeksi 3-0. Sitten iso pyörä lähti kuitenkin pyörimään toiseen suuntaan, vaikka Lassi Toriseva Classicin maalissa ensin nollasikin Joona Rantalan rangaistuslaukauksessa. Henri Johansson linkosi haastajille avausmaalin, ja kaksi minuuttia myöhemmin Vili Liponen syötti maalin takaa ja Lauri Alkki nosti ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan eron enää yhteen.  Neljä minuuttia ennen täyttä aikaa KrP:llä oli hyökkäyspään vapaalyönti, josta Joona Rantala kiersi pallo lavassa Classicin maalin ja kiepautti pelin tasoituksen. Kolme sekuntia ennen loppusummeria kimahti Classicin Ville Lastikan laukaus yläputkeen KrP-vahti Miro Tuomalan takana, mutta jatkoajalle mentiin.  Se ehti vanheta vain puolitoista minuuttia ennen kuin KrP nousi vasenta laitaa, Valtteri Viitakoski syötti poikittain ja Mikko Laakso lakaisi etualakulmaan ratkaisun.

Kuudennet ottelut nähdään tiistaina Turussa ja Tampereella.