Iivo Niskanen ylivoimaiseen voittoon miesten 50 kilometrin vapaalla

Maastohiihto hiihto 1

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen on voittanut 50 kilometrin vapaan hiihtotavan Suomen mestaruuden Ristijärvellä. Ilmajoen Kisailijoiden Kari Varis sijoittui kilpailussa toiseksi ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola oli kolmas.

Varis jäi Niskasesta huikeat 5 minuuttia 40 sekuntia. Hakolan ero voittajaan oli 7 minuuttia 14 sekuntia.

Variksella oli edellisessä startissa suksihuolia. Apu löytyi kuudenneksi hiihtäneen maajoukkuehiihtäjän Perttu Hyvärisen suksipakasta.

– Tänä vuonna kaikki vesikelikilpailuni ovat olleet ihan katastrofeja. Nyt alla oli Pertun suksi, ja tänään kaikki toimi. Oli huippusuksi, Varis kiitteli Hyväristä.

Matkan aikana mitalissa kiinni ollut Joel Ikonen jäi lopulta neljänneksi. Oskari Hökkä oli viides ennen maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyväristä.