NHL:ssä suomalaisittain hiljainen kierros

NHL Kiekko

Jääkiekon NHL-liigassa Florida Panthers vei voiton Dallas Starsista maalein 4–1. Ottelun pistetilin avasi kotijoukkue Dallasin Jason Robertson, kun peliä oli pelattu noin neljä ja puoli minuuttia. Joukkueen ainoaksi jääneen maalin upottamisessa avusti myös suomalaishyökkääjä Roope Hintz.

Floridan suomalaisvahvistuksista Eetu Luostarinen, Juho Lammikko ja Markus Nutivaara olivat ottelun aikana jäällä, mutta jäivät tehopisteittä.

Dallasin suomalaisille tekopaikkoja kertyi hieman enemmän Floridan paidoissa pelaaviin maanmiehiinsä verrattuna. Maalinteossa avittaneelle Hintzille omia yrityksiä kertyi kuusi kappaletta. Dallasin suomalaispuolustajista Miro Heiskanen puolestaan laukoi maalia kohden seitsemän kertaa ja Esa Lindell kerran.

Hintz on kerännyt kauden 22 ottelussaan tehot 10+12=22. Suomalaisen piste per peli -tahdista huolimatta Dallas on valahtanut NHL:n keskisessä divisioonassa viimeistä edelliseksi ja koko liigassa 25:nneksi. Viime vuoden Stanley Cup -finaalijoukkue on hävinnyt viidestä viime ottelustaan neljä.

Nashville Predatorsin maalilla suomalaisveskari Pekka Rinne torjui yhteensä 27 laukausta. Rinteen seulasta pääsi lopulta läpi kaksi laukausta, mutta Nashville sai silti varmistettua 3–2-voiton joukkueen upotettua vuorostaan kiekon kolmesti kotijoukkue Chicago Blackhawksin verkkoon.

Nashvillen suomalaishyökkääjistä Eeli Tolvanen avusti Roman Josin kolmannen erän maalissa.

Detroit Red Wings puolestaan vei 4–1 voiton Columbus Blue Jacketsista.

Detroitin tshekkipakki Filip Hronek teki joukkueensa kolmannen maalin kun peliä oli jäljellä enää noin puolitoista minuuttia. Blue Jacketsin epäonneksi Red Wingsin onnistui tehdä vielä neljäs maali vain 21 sekuntia edellisen perään.

St. Louis Bluesin peli Anaheim Ducksia vastaan lähti hyvin käyntiin ensimmäisen erän päättyessä Bluesin ollessa 2–0-johdossa. Anaheim nakutteli kuitenkin maalit toisessa ja kolmannessa erässä vieden pelin jatkoajalle.

Ducksin Josh Manson sinetöi voiton, kun jatkoaikaa oli pelattu minuutti ja 42 sekuntia.

Bluesin suomalaispuolustaja Niko Mikkola ja Ducks-pakki Jani Hakanpää jäivät kummatkin tehopisteittä.

New Jersey Devilsin riveissä pelaavat suomalaiset Janne Kuokkanen ja Sami Vatanen jäivät hekin tehopisteittä, kun New Jersey voitti kotijoukkue Boston Bruinsin 1–0.

Vaikka voitto lipui bostonilaisten silmien edestä, ei tappiollinen tulos johtunut ainakaan yrittämisen puutteesta. Boston laukoi New Jerseyn maalia kohden yhteensä 40 laukausta. New Jerseylle voiton varmistamiseksi sen sijaan riitti, että yksi 29 laukauksesta meni sisään.