Tour de Ski alkaa huomenna lauantaina

Tämän vuoden Tour de Ski alkaa huomenna lauantaina Itä-Sveitsin Lenzerheidessa. Siellä hiihdetään 28-29.12. 15 kilometrin yhteislähtökisa ja sprintti vapaalla hiihtotavalla. Tämän jälkeen siirrytään yli 300 kilometriä Italian ja Itävallan rajalle Toblachiin. Siellä hiihdetään vuodenvaihteessa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa väliaikalähdöllä ja 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailu. Viimeisenä muttei vähäisempänä siirrytään 3.1–5.1. Val di Fiemmeen. Siellä hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla 15 kilometrin yhteislähtökisa, sprintti ja 9 kilometrin loppunousu.

Embed from Getty Images

Tämän vuoden Tour de Ski on jaettu kahteen täysin eri osaan. Ensin vuorossa on kolme kisaa vapaalla hiihtotavalla ja sitten viimeiset kolme kisaa hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

Embed from Getty Images

Ennakkosuosikkeina on tutut nimet. Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen ja Venäjän Aleksandr Bolshunov. Suomen suurin menestystoivo on Iivo Niskanen, joka on etenkin perinteisellä hiihtotavalla palkintopallisijoitusta lähellä aina. Vapaalla hiihtotavallakin Niskasen hiihto on alkanut kulkea, joten ehkä olisi aika rikkoa toistaiseksi parhaan suomalaisen, Matti Heikkisen Tour de Skin kokonaistuloksen sijoitus, joka oli viides sija 2016–2017.

Embed from Getty Images

Tour de Ski vuosimallia 2019-2020 starttaa huomenna lauantaina 28.12.2019 kello 13:45 naisten 10 km vapaan yhteislähdöllä. Miehet ovat vuorossa 15km matkalle kello 15:15.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.