Topi Kanninen neljäs freestylen nuorten MM-kumpareissa

Gamblers talvilajit

Freestylehiihdon nuorten MM-kilpailut avattiin suomalaisten osalta keskiviikon kumparelaskulla tutussa kumpareikossa. Valmalencon haastava rinne oli laskijoille tuttu aikaisemmista Italian kilpailuista ja tämän kauden Eurooppa-cupista.

Alkukilpailussa suomalaismiehistä kumpareikon hallitsi parhaiten Topi Kanninen, joka laski yhdeksänneksi. Neljästä suomalaisesta finaaleihin selvisi myös Olli Penttala yhdennellätoista sijalla. Lassi Pohtola oli alkukilpailun 22:s ja Riku Voutilainen 29:s. Naisissa finaaleihin selvisi alkukilpailussa 15:nneksi laskenut Ida-Maria MuiluKreeta Holopaisen tyytyessä 17. sijaan ja ensimmäisen karsiutujan paikalle.

Finaalien ensimmäiseltä kierrokselta superfinaaliin selvisi kuusi laskijaa ja suomalaisista paikkaan tarrasi Kanninen, joka oli avauslaskulla neljäs 75.82 pisteellä. Penttala kohensi 72.76 pisteellä sijoitustaan yhdeksänneksi ja myös Muilu onnistui nousemaan naisten lopputuloksissa yhdenneksitoista.

Superfinaalissa Kanninen ei onnistunut nousemaan mitaleille vaan tyytyminen oli neljänteen sijaan, himmeimmän hiutaleen jäädessä 1.86 pisteen päähän. Kärkisijat valloittivat Venäjän laskijat Aleksey Pavlenkon viedessä kirkkaimman mitalin, Egor Anufrievin sijoittuessa hopealle ja Andrey Makhnevin pronssille. Naisissa nuorten MM-kultaa laski Ranskan Perrine Laffont.

– Venäläiset olivat tänään omalla tasollaan ja ei pystytty laittamaan tarpeeksi kampoihin, että olisi mitaleille noustu. Ihan hyvä kokonaisuus kolmen laskijan ollessa finaalissa, nuoremmilla pojilla tuli tänään alahypyssä virheitä ja finaalipaikat suli siihen, mutta parikumpareissa ihan mahdollista neljä laskijaa saada finaaleihin, päävalmentaja Lauri Kolomainen kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.