Tiikerit varmisti sarjapaikkansa kaatamalla kärki Classicin

salibandy

F-liigan runkosarja pelattiin loppuun tänään, ja päivän isoimmat pisteet nappasi Tiikerit, joka löi kärki Classicin jatkoajalla 4-3. Jo yksi piste riitti Tiikereille suoraan säilymiseen ja Steelersin suistamiseen putoamiskarsintaan. Päätöskierroksen muut voittajat olivat Oilers, Nokian KrP, TPS, EräViikingit ja Westend Indians.

Pudotuspeleihin jatkavat näin Classic, Oilers, TPS, Nokian KrP, Happee, Westend Indians, SPV ja LASB.

Puolivälierissä runkosarjan voittaja valitsee vastustajansa puolivälieriin 5.-8. sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan kakkonen valitsee jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas valitsee kahdesta valitsematta jääneestä vastustajansa. Runkosarjan neljäs kohtaa kolmen edelliseltä valitsematta jääneen.

Puolivälieräparit selviävät tiistaina.

EräViikinkien, OLS:n ja Tiikerien kausi päättyi runkosarjaan.

Steelers ja Nurmon Jymy pelaavat putoamiskarsinnan, jonka häviäjä kohtaa Divarin finaalien häviäjän. Welhot putosi suoraan Divariin.

LASB–Westend Indians 4-5
Tiikerit–Classic 4-3 ja. (Juuso Salo 64.52)

Tiikerit oli vielä loppuminuuteilla tappiolla, mutta Niklas Laurilan ajassa 57.27 laukoma tasoitus sinetöi joukkueen sarjapaikan. Kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan loppua Juuso Salo kruunasi juhlat maalillaan ja Classic oli hävinnyt runkosarjassa toisenkin kerran.

Justus Kainulainen kokosi tehot 2+2 ja isoveli Rasmus Kainulainen kolme maalia, kun Oilers löi vieraissa Happeen 9-5. Espoolaiset repivät eroa ensimmäisen tauon molemmin puolin, kun Rasmus Kainulainen osui kolme sekuntia ennen summeria ja Markus Markkola neljä sekuntia toisen erän alkamisen jälkeen.

TPS nappasi jo seitsemännen perättäisen voittonsa, kun se löi Oulussa OLS:n 8-2. Vielä kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua turkulaiset johtivat vain maalilla iskeäkseen sitten vielä viidesti. Miko Kailiala ahnehti tehot 2+2.

Nokian KrP:n 14–3-voitto Steelersistä pohjustui jo avauserässä, jonka KrP vei 4-1 Joona Rantalan, Valtteri Viitakosken, Joonatan Kovasen ja Tomas Estovirran maaleilla. Henri Johansson (3+1), Joona Rantala (2+2) ja Valtteri Viitakoski (2+2) olivat illan neljän pisteen miehet.

LASB lähtee pudotuspeleihin kuuden ottelun tappioputkessa ja kymmenestä viime pelistään yhdeksän hävinneenä, kun Westend Indians oli tänään Lahdessa parempi 5-4. Viisi minuuttia ennen loppua Valtteri Kainulainen laukoi Indiansin johtoon, ja Aaro Astala iski perään voittomaaliksi jääneen 4–5-osuman.

Pudotuspeleistä ensi kertaa pullahtanut EräViikingit päätti kautensa 11–10-kotivoittoon SPV:stä johdettuaan kuusi minuuttia ennen loppua vielä 10-4. SPV yltyi hurjaan kiriin, mutta Jukka-Pekka Pelto-Arvon viimeinen kavennus jätti kelloon enää kaksi pelisekuntia. Kotijoukkueen Tommi Rosendahl (3+1) ja Joonatan Lindholm (3+1) sekä vieraiden Sami Koski (0+4) olivat Tapanilan Mosahallin neljän pisteen miehet.

Vielä hurjempaan havaijipalloon yltyivät Nurmon Jymy ja Welhot Jymyn vietyä kotipelinsä lopulta 15-11. Liigasta putoava Welhot johti vielä päätöserässä kahdella maalilla ennen kuin Jymy latoi loppuun kuusi perättäistä osumaa. Welhojen Riku Tuononen (3+3) ja Jymyn Tommi Hakala (1+5) muistavat tämän kuuden pisteen iltanaan.