Filppula ja Donskoi kahteen tehopisteeseen yön NHL-kierroksella

Änäri3 jääkiekko NHL

Juuso Välimäki teki kauden ensimmäisen maalinsa NHL:ssä, kun Calgary Flames voitti Ottawa Senatorsin maalein 6–3.

Välimäki nousi tukemaan hyökkäystä, ja täräytti Johnny Gaudreaun näppärästä syötöstä kiekon verkkoon. Osuma oli Välimäen toinen NHL:ssä, ja suomalainen tuuletti osumaansa antaumuksella.

Colorado Avalanche otti toisen peräkkäisen voittonsa Arizona Coyotesista ja vei pisteet selvästi maalein 6–2. Suomalaisista Joonas Donskoi katkaisi neljän ottelun pisteettömän putkensa tyylillä. Donskoi syötti ensin 2–1-maalin toisessa erässä ja täydensi tehoiltansa upealla maalilla ajassa 52.00. Maali oli Donskoille kauden 12:s tehopiste ja kuudes osuma.

Mikko Rantanen teki puolestaan tehot 0+2 ja venytti pisteputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Rantanen oli tärkeässä roolissa jo edellisessä Arizona-voitossa, jolloin suomalaistähti viimeisteli pisteet 1+1.

Suomalaisvahti Antti Raannan ilta oli vaikea. Raanta torjui kaikkiaan 35 laukausta, mutta hän päästi viisi maalia. Suomalaisvahdin päästettyjen maalien keskiarvo on ollut tällä kaudella neljässä ottelussa 4.00 ja torjuntaprosentti 89,5.

Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula yltyi puolestaan pistetehtailuun ja johti joukkueensa 5–3-voittoon Chicago Blackhawksista.

Alkukauden 18 ottelussa tehot 2+1 iskenyt suomalainen lähes tuplasi kauden pistesaldonsa kahdella syöttöpisteellä kolmannessa erässä. Filppula sai kakkossyötön 4–2 osumaan. Toisen syöttönsä Filppula antoi 5–3-maaliin.