SSRA ja Classic voittoon sijoitussarjassa, SaiPa ja TPS pudotuspelikarsinnassa

Gamblers salibandy naiset sb

F-liigan naisten tasolohko A:n sijoitussarja B:ssä pelattiin tänään kaksi ottelua, kun SSRA kaatoi kotonaan PSS:n 7-5 ja Classic Tampereen derbyssä vierasjoukkueena Kooveen jatkoajalla 5-4.

Oulussa PSS nousi kahden maalin takaa tasoihin, ja vielä 12 minuuttia ennen ottelun loppua joukkueet väänsivät lukemissa 5-5. Sitten Liinu Koivisto laukoi Julia Kaanin syötöstä kotijoukkueen uudelleen johtoon, ja viimeisellä minuutilla Sanni Uimarihuhta sai lyödä ylivoimalla tyhjiin loppunumerot.

Tampereella Koovee kävi kahdesti johdossa, mutta toisessa erässä Viola Pennanen nosti kahdella 28 sekunnin välein syntyneellä osumallaan Classicin edelle. Etumatka kesti melkein varsinaisen peliajan loppuun, mutta vain kuusi sekuntia ennen loppusummeria Suvi Hämäläinen laukoi tasoituksellaan Kooveelle pisteen. Jatkoaika ei kuitenkaan ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun jatkoaikavoittojen erikoisryhmä Classic nappasi kauden avausvoittonsa Kooveesta Alma Laitilan osumalla.

F-liigan naisten pudotuspelikarsinnassa otti tasolohko B:tä dominoinut SaiPa ensimmäisen kiinnityksen kaatamalla kotonaan A-lohkon jumbon EräViikingit 6-3. Toisessa parissa TPS löi Pirkat 6-5 Laura Rantasen jatkoaikamaalilla.

Miisa Turunen laukoi Saipalle avausmaalin, ja EräViikinkien maalivahti Milla Jaatisen loukkaannuttua vastustajan törmättyä maalikehikkoon ja häneen iski Juuli Hakkarainen jo 2-0 ohi tilalle vaihdetun Sanna Viitasen. Toisessa erässä SaiPa komisteli taululle tavoittamattoman 6–1-johdon, jota helsinkiläiset päätösjaksolla kykenivät kaventamaan vain ensin ylivoimalla ja sitten ilman maalivahtia.

Turussa kävivät joukkueet vuorotahtiin johdossa, ja kolmannessa erässä Iina Siirilä sekä Laura Rantanen nostivat TPS:n maalin takamatkalta 5–4-johtoon. Henriikka Järven tasoitus kolme minuuttia ennen loppua siirsi kuitenkin ratkaisun summerin tuolle puolen. Jatkoajalla kello pysähtyi ajassa 74.48 Laura Rantasen maaliin.

Pudotuspelikarsinnan toiset ottelut ovat vuorossa heti sunnuntaina. Paikka kahdeksan joukossa aukeaa kolmella voitolla.