Tennis – Emil Ruusuvuori otti makean voiton ja eteni ensimmäistä kertaa urallaan ATP-turnaukseen

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan ATP-turnauksen pääsarjaan. Suomalaispelaaja otti Montpellierin ATP-turnauksen karsintojen 2. kierroksella makean voiton kokeneesta ranskalaisesta Nicolas Mahutista erin 2-1 (6-3, 3-6, 7-6).

Ruusuvuori aloitti ottelun todella hyvin ja varsinkin suomalaispelaajan syöttö toimi ottelussa todella hyvin eikä ranskalaiselle juuri murtopaikkoja siunaantunut. Avauserän ratkaisu nähtiin erän kahdeksannessa pelissä, jossa Ruusuvuori pystyi tiukan taistelun jälkeen kairaamaan tarvittavan murron ja kun heti perään oma syöttö kulki edelleen vakuuttavasti vei nuorukainen avauserän lukemin 6-3.

Toinen erä kulki hyvin pitkälti samalla käsikirjoituksella kuin ensimmäinen. Molemmat pelaajat pitivät omat syöttönsä ja erän ainoa murto nähtiin ensimmäisen erän tapaan kahdeksannessa pelissä, mutta tällä kertaa sen otti Mahut ja näin ranskalainen voitti toisen erän lukemin 6-3, joten ratkaisu siirtyy kolmanteen erään.

Ruusuvuori aloitti ratkaisevan kolmannen erän todella hyvin ja suomalaispelaaja karkasi syötönmurron turvin erässä jo 4-1 johtoon. Kokenut ja kaiken nähnyt ranskalaispelaaja ei tästä hätkähtänyt vaan Mahut kuittasi murron takaisin ja tasoitti ottelun 4-4. Ruusuvuori sai 6-5 tilanteessa jo kertaalleen ottelupallon, mutta sitkeästi taistellut Mahut kampesi vielä otteluun mukaan ja näin ratkaisu venyi aina tie -breakiin asti. Siinä Ruusuvuori ei enää antanut vastustajansa yllättää vaan korjasi tie breakin vakuuttavasti 7-3 ja näin ratkaiseva erä suomalaiselle lukemin 7-6 ja koko ottelu siis erin 2-1.

Viimeisen vajaan vuoden aikana kovaa nousua maailmanlistalla tehnyt Ruusuvuori pääsee siis nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan ATP-tason turnauksessa. Samalla nuorukaisesta tulee Jarkko Niemisen jälkeen ensimmäinen suomalaispelaaja, joka pääsee kaksinpelissä pelaamaan ATP-tason turnausta. Mikäli Ruusuvuori pystyisi ottamaan yhdenkin voiton pääsarjassa nousisi hän ensi viikolla  ATP-listalla ensimmäistä kertaa sadan parhaan joukkoon.