Kansas City Chiefs NFL:n mestaruuteen

Kansas City Chiefs on voittanut amerikkalaisen jalkapallon NFL:n mestaruuden. Super Bowlissa kaatui San Francisco 49ers lukemin 31–20. Chiefs voitti mestaruuden vasta toisen kerran, ja viime mestaruudesta oli kulunut jo 50 vuotta.

Kansas City johti ottelua avausneljänneksen jälkeen 7–3 pelinrakentaja Patrick Mahomesin tehtyä touchdownin. San Francisco nousi toisella neljänneksellä tasoihin Kyle Juszczykin tehtyä touchdownin, joten puoliajalle mentiin 10–10 tilanteessa.

San Francisco lähti ottelun viimeiselle neljännekselle 10 pisteen johtoasemassa, kun Raheem Mostert sai pallon maalialueelle Jimmy Garoppolon hyvän hyökkäysvuoron päätteeksi kolmannen neljänneksen lopussa.

Mestaruus näytti jo menevän San Franciscon suuntaan, kun se sai syötönkatkon Tyreek Hillin käsistä pompanneesta pallosta neljännen neljänneksen alussa. Kun ottelua oli jäljellä enää seitsemän minuuttia, Mahomes aloitti loppukirin. Ensin hän heitti huikaisevan 44 jaardin syötön Tyreek Hillille ja Travis Kelce viimeisteli hyökkäysvuoron tekemällä touchdownin suoraan pelinrakentajan syötöstä.

San Francisco ei kyennyt omalla hyökkäysvuorollaan etenemään Chiefsin todella kovaa puolustusta vastaan. Muutaman minuutin hyökkäysvuoron päätteeksi Mahomes sai syötettyä pallon Damien Williamsille, joka onnistui viemään pallon jälleen maalialueelle ja siirtämään Chiefsin neljän pisteen karkumatkalle.

Tästä San Francisco ei enää kyennyt nousemaan. Chiefs juoksi vielä yhden touchdownin ja varmisti seuralle sen historian toisen NFL-mestaruuden yhdentoista pisteen erolla.