Tampa Bay murskasi NY Islandersin viidennessä välieräottelussa

NHL Tampa Bay 23 Victor Hedman

Tampa Bay Ligthning ja New York Islandersin ottivat viime yönä toisistaan mittaa viidennessä välieräottelussa.

Ottelusarjan kannalta todella tärkeästä viidennestä ottelusta tuli vastoin kaikkia ennakko-odotuksia täysin Tampan näytös. Floridalaiset mättivät maaleja pää märkänä laittaen taululle murskaluvut 8–0 siirtyen samalla voiton päähän finaalipaikasta.

Ottelu karkasi Islandersilta heti alussa, kun kapteeni Steven Stamkos pääsi laukomaan maalinedustalta kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Nopean avausmaalinsa auttamana Tampa otti pelin heti hallintaansa. Tampa teki vielä kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja erätauolle siirryttiin lukemissa 3-0.

Toisen erän alussa Islanders yritti viimeisen kerran tosissaan päästä peliin mukaan mutta viimeisenä lukkona Tampan puolustuslinjassa toimi maalivahti Andrei Vasilevski.

Toisessa erässä peli ratkesi lopulta ja kolmanteen erään lähdettiin rumista lukemista 6-0.

Tampa pääsi aloittamaan päätöserän viiden minuutin ylivoimalla. Brayden Point teki sen aikana maalin ja venytti huiman maaliputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Loppulukemat 8–0 viimeisteli Luke Schenn.

Vasilevski joutui taipumaan kiekon eteen vain 21 kertaa. Islandersin puolella Ilya Sorokin torjui 21 kertaa kunnes maalivahti vaihtui Semyon Varlamoviin, joka ehti torjumaan 13 kertaa.