Espanja ensimmäinen biitsinaisten haaste Continental Cupin finaaleissa

Riikka Lehtonen Niina Ahtiainen beach volley

Euroopan viimeisten beach volleyn olympiapaikkojen (yksi naisissa, yksi miehissä) ratkaiseminen käynnistyy keskiviikkona Hollannin Haagissa Continental Cupin finaaliturnauksessa.

Suomi kohtaa 16 maan turnauksessa avauskierroksella Espanjan. Espanjalaisista Liliana / Elsa ovat maailmanrankingissa sijalla 16 ja Soria / Carro sijalla 35. Espanjan ykköspari Liliana / Elsa on jo maapaikan Tokioon saavuttanut. Suomen kärkiparin Lehtonen / Ahtiainen sijoitus on listalla 39.

– Espanjalla on tasavahvat joukkueet.Molempien joukkueiden pelaaminen pohjautuu uhrautuvaan puolustamiseen. Tuulisessa Haagissa vastustajien heikkoudet löytyvät vastaanotosta ja hyökkäyspelaamisesta. Espanjan joukkueet ovat hyvin tuttuja harjoituskenttien sekä kilpailutilanteiden kautta. Mielenkiintoisen hienoa päästä avaamaan kisat, valmentaja Toni Vahela analysoi avausvastustajaa.

Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen kohtaavat keskiviikkona Soria / Carro kaksikon kello 12.20 ja Ida Sinisalo-Peltonen / Vilhelmiina Prihti kaksikon Amaranta / Lobato kello 13.10. Voittojen ollessa tasan kolmas ottelu pelataan edellisten jatkoksi.

Ottelut näet kentältä 3 tästä linkistä

Suomi – Espanja parin voittajalle tulee puolivälieriin vastaan voittaja ottelusta Hollanti – Viro. Hollanti on turnauksen isäntänä myös sen ykkössijoitettu. Turnausvoittoon ja siis olympiapaikkaan vaaditaan neljän maan kaataminen.

– Jäljellä on siis 16 maata, joista karkeasti kymmenellä on realistinen mahdollisuus ottaa paikka kisoihin. Single elimination-kaaviolla pelattaessa kohdataan maa päivässä ja kolmen ensimmäisen päivän aikana karsitaan 14 maata ulos turnauksesta. Tämä on ainut ja oikea tapa pelata tämän kaltaisia turnauksia, Vahela kertoo taustoja.

Naisten turnauksessa on mukana myös Suomea lukuisissa arvokisoissa edustanut Erika Nyström, joka edustaa nykyään Kyprosta. Kypros kohtaa keskiviikkona avauskierroksella Venäjän.

Euroopasta olympiapaikan on naisten turnaukseen aiemmin jo varmistaneet Latvia, Espanja, Sveitsi (2), Venäjä, Hollanti, Tsekki, Saksa (2) ja Italia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.