Belgia nappasi voiton Suomesta ja samalla lohkovoiton – Venäjä jäi lohkojumboksi

Romelu Lukaku

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue hävisi EM-kisojen B-lohkon päätösottelussa Belgialle lukemin 0–2. Tanska voitti samaan aikaan pelatussa ottelussaan Venäjän, joten Suomi jäi lohkossaan lopulta kolmanneksi ja näin ollen jatkopelit ovat äärettömän epätodennäköisiä mutta teoriassa mahdollista.

Ottelun kaava oli täysin se, että Belgia hallitsi ja Suomi puolusti.

Belgia otti pallonhallinnan heti ensiminuuteista lähtien ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä Suomen päätyyn.

Ensimmäisen jakson lopussa Romelu Lukaku ja Jeremy Doku pääsivät yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Lukas Hradecky venyi toistuvasti huipputorjuntoihin.

Suomi ei avausjaksolla juuri hyökkäämään päässyt. Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo vaeltelivat pitkiä aikoja ilman ainuttakaan pallokosketusta.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä mihin ensimmäinen puoliaika loppui. Belgia kierrätti palloa Suomen puolustuskolmanneksella ja Suomi puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti.

Avausmaalin teki keskuspuolustaja Thomas Vermaelen. Hän puski 74. minuutilla kulmapotkusta pallon tolpan ja Hradeckyn käsien kautta yli maaliviivan. Osuma merkittiin suomalaisvahdin omaksi maaliksi.

Lukaku naulasi loppulukemat vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin.

Jotain ottelun kulusta kertoo se, että Suomi laukoi ottelussa vain kerran kohti Belgian maalia.