Syksyn yllättäjä LASB porskuttaa pisteputkessa, Nokialle tuplapotti Happeeta vastaan

Syksyn yllättäjä LASB jatkaa vahvaa menoaan F-liigan miesten sarjassa. Tänään lahtelaiset kaatoivat kotonaan EräViikingit 5-3 eivätkä ole jääneet pisteittä vielä kertaakaan syksyn seitsemässä ottelussaan. Perjantain toisessa pelissä Nokian KrP nappasi sarjapisteet ja samalla Suomen Cupin jatkopaikan lyömällä kotonaan Happeen 9-3.

EräViikingit karkasi vielä avauserässä Oliver Sillanpään ja Jani Kukkolan osumilla 0–2-johtoon, mutta Henri Stenbergin kavennus tiesi vieraille pahaa. Pelin puolivälissä Tino Nivala tasoitti, ja viisi minuuttia myöhemmin Miska Mäkinen sekä Lauri Palvaila olivat laukoneet tilanteeksi jo 4-2. Viimeisellä kympillä Joni Puolakka osui isännille vielä viidennen, ja Markus Salmen viime sekuntien kavennus jäi EräViikingeille laihaksi lohduksi.

LASB nousi illan voitollaan jo sarjakolmoseksi ohi ottelun vähemmän pelanneen TPS:n. EräViikingit viruu kaksi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella.

Happeen liekin leimahdus Tampereella oli Peter Kotilaisen 2–1-kavennus toisen erän alkupuolella, mutta sitten KrP meni menojaan. Vielä ennen toista taukoa Henri Johansson, Vili Liponen, uudelleen Johansson ja Simo Paulaharju takoivat taululle 6–1-kotijohdon. Päätöserässä nokialaiset johtivat ilkeimmillään jo 8-1 ennen kuin Happee pääsi lohduttautumaan kahdella kavennuksella. Anton Roth ja Henri Johansson olivat voittajien tehokkaimmat kummankin merkkautettua kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen. Liigan kaikkien aikojen tehomies Johansson on tehnyt nyt urallaan jo 993 runkosarjapistettä.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa PSS palasi pisteettömän viime viikonlopun jälkeen voittajaksi, kun se kaatoi vieraissa Classicin 7-5. Porvoolaiset käänsivät pelin edukseen vasta aivan lopussa.

Vielä toisen erän alussa Alisa Pöllänen laukoi Classicin 3–1-johtoon, mutta sitten PSS sai koneensa käymään. Kavennuksen sekä tasoituksen laukoi Milja Saarikoski, ja pelin puolivälissä Linda Törnqvist nosti porvoolaiset ensi kertaa edelle. Vielä päätöserän puolivälissä Julia Woivalin tasoitti tilanteeksi 5-5, ja perään Classicilla oli paikka mennä johtoon rangaistuslaukauksesta. PSS:n viikonloppuna jatkoajalla upottanut Alisa Pöllänen ei kuitenkaan onnistunut. Ratkaisu nähtiin vasta ottelun viimeisellä kaksiminuuttisella, kun Fanny Holmberg osui ylivoimalla PSS:n voittomaalin ja Aada Heikkinen vielä loppunumerot. Illan tehotar oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään PSS:n Annina Levälampi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.