Suvi Hämäläinen iski jatkoajalla – Suomi on U19-naisten maailmanmestari

Salibandy3

Suomi on toisen kerran salibandyhistoriassa U19-naisten maailmanmestari kaadettuaan päivän loppuottelussa Uppsalassa Ruotsin 5-4 Suvi Hämäläisen jatkoaikamaalilla. Ruotsi tasoitti neljästi Suomen johdon muttei saanut äkkikuolemaosuman jälkeen enää viidettä mahdollisuutta.

Jatkoajalla alakynnessä ollut Suomi rakensi sen seitsemännellä minuutilla Iida Mettälän ja Ulla Valtolan  yhteispelillä hyvän hyökkäyksen. Ruotsi näytti jo katkaisevan, mutta palloon ehtinyt Alma Laitila levitti sen oikeaan laitaan Suvi Hämäläiselle ja tämä pommitti takatolpan tyveen MM-finaalin kolmannen maalinsa.

Avauserässä Suvi Hämäläinen nousi kulmasta laukomaan Suomella avausmaalin ja perään Juulia Kataja torjui Ruotsin rangaistuslaukauksen, mutta ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasalukemista 1-1. Sama toistui toisessa erässä, kun Hämäläinen päätti ylivoimapelin lyhyeen laukomalla jäähyn tuoneesta tilanteesta tuomitusta vapaalyönnistä Suomen johtoon, mutta kohta Ruotsi tasoitti kaukolaukauksen pomppiessa epäonnisesti yli Juulia Katajan.

Päätöserässä ehtivät ensin Ulla Valtola koko kentän kuljetuksen päätteeksi ja sitten Sanni Uimarihuhta Meri-Helmi Höynälän syötönkatkon jälkeen nostaa Suomen edelle, mutta taaskaan ei johto kestänyt. Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Suomi uinahti Ruotsin kulmavapaalyönnissä, ja kokonaan merkkaamatta jäänyt Philippa Blom laukoi finaalin jatkoajalle.

Ennen tätä oli U19-ikäluokan maailmanmestaruudesta pelattu kahdeksan kertaa. Ruotsi oli voittanut kullan kuudesti, Suomi (2012 Slovakian Nitrassa) ja Sveitsi kerran. Kaikkiaan on Suomella nyt kaksi kultaa, kuusi hopeaa ja yksi pronssi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.