Ruotsi Suomen salibandymiehiä vahvempi myös Lahdessa

Salibandy naiset sb

Suomen salibandymiehet taipuivat Ruotsille myös viikonlopun kaksoismaaottelun toisessa osassa, kun numerot olivat Lahdessa pelatussa ottelussa 1-4. Joukkueet valmistautuvat joulukuussa Helsingissä pelattaviin MM-kisoihin, joissa Suomi puolustaa maailmanmestaruuttaan.

Suomi tuli Lahti Energia Areenan kaukaloon eilistä valppaampana kuten päävalmentaja Petteri Nykky oli peräänkuuluttanutkin, ja jo toisella se poiki kahden minuutin ylivoimapelin. Heti sen päätyttyä laukoi puolustaja Juha Kivilehto Suomen johtoon etualakulmaan laskeutuneella laukauksella, mutta jo seuraava vaihto toi myös vastustajan tasoituksen. Emil Nilsen lähetti maalin eteen juuri oikea-aikaisen pallon, jonka Kim Nilsson ohjasi ohi Lassi Torisevan. Lisämurhetta Suomen joukkueelle toi Peter Kotilaisen loukkaantuminen tahattoman näköisessä törmäyksessä keskialueella avauserän lopussa. Kotilainen jouduttiin auttamaan kentältä.

Kadehdittavan ulottuva Kim Nilsson oli asialla myös toisen erän ainoassa maalissa, kun hän läppäsi matalan yhden käden laukauksen, jonka Lassi Toriseva torjui mutta palloon ensimmäisenä ehättänyt Johan Samuelsson napautti sen verkkoon. Suomi pyöritti peliä terävästi muttei kyennyt murtautumaan Ruotsin maalin tuntumaan, ja erän parhaaksi paikaksi jäi Justus Kainulaisen yläputkesta yli maalin kimmonnut laukaus.

Sama jatkui kolmannessa erässä, jossa Suomi ei saanut avattua Ruotsin puolustussolmua edes ylivoimalla mutta omassa päässä helisi. Kukapa muu kuin Kim Nisson vapautti Emil Nilsenin ohjaamaan takatolpalta jo 1-3, ja Ludwig Persson runnoi vahvalla yksilösuorituksella eron jo kolmeen. Suomi otti aikalisän ja veti maalivahdin penkille jo kolme minuuttia ennen ottelun loppua mutta maalinteko ei onnistunut edes kuudella viittä vastaan.

– Meillä virheet olivat tänään isompia ja näkyivät taululla. Vastustaja pelasi paremmin pelin sisältä eikä päästy luomaan huippupaikkoja. Ja jos päästiinkin, veskari oli aika hyvä tuolla päässä eli pitää pystyä luomaan parempia paikkoja päävalmentaja Petteri Nykky mietti.

– Harmittaa pari loukkaantumista [Peter Kotilainen ja Krister Savonen], kun ei näitä ukkoja niin paljoa ole ja pari oli jo etukäteenkin poissa.

Kaikkiaan valmistautuminen joulukuun kotikisoihin on päävalmentajan mukaan kuitenkin hyvällä mallilla.

– Kyllä siellä paljon hyvääkin oli mutta paljon on vielä töitä joulukuuhun mennessä. Tiedostetaan kyllä, missä mennään, ja lokakuun neljän maan turnaus sitten kertoo, missä ollaan silloin menossa. Tavoite on, että kaikki on valmiina 3. joulukuuta kun aloitellaan.