Suuri urheilupäivä edessä – Huuhkajat kohtaa elintärkeässä ottelussa Liechtensteinin, lue illan kamppailun ennakko

Suomi pelaa perjantaina jalkapallohistoriansa tärkeimmän ottelunsa, kun Huuhkajat kohtaa EM-karsinnoissa kotona Liechtensteinin. Mikäli Huuhkajat pystyy ottelun voittamaan, pääsee Suomi ensi kertaa jalkapallon arvokisoihin MM- tai EM-tasolla. Joukkueet ovat kohdanneet karsinnoissa jo kertaalleen, kun Suomi haki kesäkuussa 2-0 vierasvoiton Teemu Pukin ja Benjamin Källmanin maaleilla.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Huuhkajat lähtee tärkeään Liechtenstein otteluun selvänä suosikkina ja kaikki muu kuin voitto olisi suuri pettymys. Voitolla Suomi varmistaisi EM-lopputurnauspaikan riippumatta siitä miten lohkon muissa otteluissa käy. Vaikka joukkueella onkin varmasti paineita niin pelaajat osaavat varmasti käsitellä ne, koska edellisessä ottelussa Armeniaa vastaan oli vielä enemmän paineita, koska Suomi oli kärsinyt sitä ennen kaksi peräkkäistä tappiota, mutta pystyi silti ottamaan kamppailusta hallitun 3-0 kotivoiton.

Embed from Getty Images

Päävalmentaja Markku Kanerva valitsi karsintojen kahteen päätösotteluun aika odotetun pelaajaryhmän eikä suurempia yllätyksiä valinnoissa nähty. Loukkaantumiset aiheuttavat pientä päänvaivaa valmennukselle, koska laitapuolustajan tontti on Suomella aika kapea, kun esimerkiksi Jesse Uronen kärsii loukkaantumisesta. Onneksi keskiviikkona saatiin iloisia uutisia, kun selvisi, että Albin Granlund on pelikunnossa perjantaina. Eri asia sitten on, onko mies vielä avauksessa, mutta ainakin yksi vaihtoehto hän on esimerkiksi oikean laitapuolustajan paikalle. Topparin paikalla pelaava Paulus Arajuuri on myös kärsinyt loukkaantumisista, mutta onneksi mies pystyi pelaamaan jo viime viikon sarjaottelussa, joten eiköhän kokenut toppari nähdä avauskokoonpanossa. Sitä vastoin Tim Sparvin pelikunto on vielä arvoitus.

Vaikka Suomen puolustajat ovatkin kärsineet viime aikoina loukkaantumisista niin silti juuri puolustuspeli on ollut Huuhkajien ehdoton vahvuus meneillä olevissa karsinnoissa. Suomelle on tehty lohkossa toiseksi vähiten maaleja; kahdeksan ja noistakin maaleista puolet tuli Bosniaa vastaan pelatussa vierasottelussa. Lisäksi Suomen vahvuus Markku Kanervan aikakaudella on ollut kotipelaamisessa. Kun otetaan huomioon Kansojen liigan ottelut sekä käynnissä olevat EM-karsinnat, on Suomi voittanut seitsemästä kotipelistään kuusi ja kärsinyt vain yhden tappion ja senkin huippumaa Italialle, joten eiköhän perjantaina jatku hyvä kotipelaamisen sarja.

Hyökkäyksessä suurinta roolia kantaa odotetusti Teemu Pukki, joka on tehnyt karsinnoissa jo seitsemän maalia, joka on yli puolet Suomen joukkueen kaikista maaleista, joten tehoja odotetaan myös Liechtensteinia vastaan. Alkuviikosta tuli hyökkäyksen osalta myös ikäviä uutisia, kun Joel Pohjanpalo loukkaantui harjoituksissa eikä mies pysty pelaamaan Liechtensteinia vastaan. Pohjanpalo olisi ollut tärkeä palanen hyökkäyksessä, sillä mies pelasi erinomaisen ottelun edellisessä kamppailussa Armeniaa vastaan.

Embed from Getty Images

 

Liechtenstein

Liechtensteinin karsinnat ovat olleet hyvin odotetunlaiset eikä joukkue ole saalistanut tähän mennessä kuin kaksi pistettä. Toki kolmesta edellisestä ottelusta joukkue on raapinut kaksi tasapeliä ja toinen niistä tuli vielä Kreikan vieraana, joten mikään ihan jalaton joukkue ei siis ole vastassa. Toki on muistettava, että vieraskentällä joukkue on suorittanut todella heikosti karsinnoista toiseen. sillä maa on voittanut 2000-luvulla vieraissa vain kaksi MM- tai EM-karsintaottelua. Huomioitavaa on, että edellisestä vierasvoitosta tulee kuluneeksi perjantaina tasan viisi vuotta. Marraskuussa 2014 Liechtenstein voitti EM-karsinnoissa Moldovan vieraissa maalein 1-0.

Embed from Getty Images

Käynnissä olevissa karsinnoissa joukkueen sekä puolustus että hyökkäyspeli on ollut varsin onnetonta ja siitä kertoo myös joukkueen maaliero 2-25. Vieraissa se kärsi muun muassa rumat 6-0 ja 5-0 tappiot Italialle ja Bosnialle, joten joukkueella riittää puolustuspelin kanssa tehtävää myös perjantaina. Joukkueen pelaajista voi nostaa muutamia nimiä esille, joita kannattaa illan ottelussa seurata. Hyökkäyksessä Liechtensteinilla häärii Dennis Salanovic, joka pelaa ammatikseen Sveitsin liigassa pelaavassa Thunissa. Lisäksi keskikentällä joukkueella pelaa Nicolas Hasler, joka pelaa MLS -liigassa Kansas Cityn joukkueessa, joten kyllä joukkueesta muutamia potentiaalisia pelimiehiä löytyy vaikka kokonaisuudessaan taso ei riitä vertailussa lohkon muihin maihin.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.