Golf – Suomalaispelaajat aloittivat kelvollisesti rahakkaan Euroopan -kiertueen osakilpailun Etelä-Afrikassa

Suomalaispelaajat aloittivat kelvollisesti golfin Euroopan kiertueen toisen finaalikilpailun Etelä-Afrikassa. Mikko Korhonen pelasi avauskierroksen tulokseen 70 eli kaksi alle parin ja on kilpailussa tällä hetkellä sijalla 17. Kilpailun toinen suomalainen Kalle Samooja pelasi kierroksen 72 lyönnille eli tasan parissa ja on avauspäivänä jälkeen sijalla 29. Molemmat suomalaiset ovat hyvissä iskuasemissa huomiselle eikä ero esimerkiksi top kymppiin ole kuin muutama lyönti. Kilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen isäntämaan Louis Oosthuizen, joka oli hurjassa iskussa pelaten kierroksen peräti yhdeksän alle parin ja mies johtaa kilpailua avauspäivän jälkeen jo kolmella lyönnillä.

Mikko Korhonen lähti vähän epävarmoissa mietteissä kilpailuun, sillä mies joutui jättämään Turkissa pelatun ensimmäisen finaalikilpailun väliin pienen loukkaantumisen takia, joten taukoa edellisestä kisakierroksesta oli lähes pari viikkoa. Tämä ei kuitenkaan miehen otteissa näkynyt vaan Korhonen pelasi tasaisen kierroksen johon mahtui neljä birdiä ja kaksi bogeya. Suomalaisen oli erityisen hyvä kentän par viisi reillä, sillä Korhonen oli porukan 63:sta pelaajasta ainoa, joka pystyi tekemään kaikille neljälle par viisi reiälle birdiet.

Päivä oli hyvä kaikilta osin. Aamulla oli vähän hermostunut olo lähteä pelaamaan, melkein pari viikkoa on jo hengailtu reissussa pelaamatta kisakierroksia. Kierros pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja sujui, jopa vähän paremmin kuin mitä odotin mies kertoi gogolfin haastattelussa.

Kilpailun toinen suomalainen Kalle Samooja jatkoi hyvin pitkälti siitä mihin viime viikolla jäi. Suomalainen aloitti finaalikiertueen Turkissa mukavasti sjoittumalla heti 20 parhaan joukkoon eikä tänäänkään pelaamisessa ollut valittamista lopun muutamaa bogeya lukuunottamatta. Samooja aloitti avauskierroksen vahvasti ja oli etuysin jälkeen tuloksessa kaksi alle parin. Kierroksen lopussa reille 14 ja 16 tulleet bogeyt pudottivat miehen parin, mutta suomalaispelaajalla on silti hyvät iskuasemat huomiselle.

Oli vähän takkuinen lopetus. Kohteet ovat pieniä, joten hyviä napsuja pitää viljellä. Lähipeli piti kuitenkin tuloksen hyvin hallussa mies kertasi peliään avauskierroksen jälkeen.