Superpesispelaaja teki historiaa – käykö tie vielä suureen ja mahtavaan?

Konsta Kurikka baseball MLB

Sotkamon Jymyn Konsta Kurikka, 20, teki varmasti eräänlaisen ennätyksen olemalla ensimmäinen Superpesispelaaja, joka on pelannut yhdessä Euroopan kovimmista baseball sarjoista, Saksan Bundesligassa. Erityiseksi tämän ennätyksen tekee se, että tuo viime viikonlopun peliin osallistuminen oli Kurikalle hänen elämänsä ensimmäinen baseball ottelu ja suoraan puoliammattilaissarjassa.

New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams järjesti viikon mittaisen harjoittelu matkan Kurikalle Saksaan, jossa oli samalla tarkoitus peluuttaa miestä akatemia joukkueen mukana. Pandemiatilanteen vuoksi akatemiajoukkueen ottelut ja harjoitukset oli kuitenkin peruttu, mutta Williams sai järjestettyä Kurikan Saksan hallitsevan mestarijoukkueen Heidenheim Heideköpfen vahvuuteen viikon ajaksi.

Viime viikonloppuna 17.4 Heidenheim pyrki ajamaan useita nuoria syöttäjiä sisään tuplaotteluissa Ulm Falconsia vastaan. Toisessa ottelussa tuli sitten Kurikan vuoro päästä ensimmäistä kertaa elämässään syöttökummulle virallisessa ottelussa. Mies sai syöttää kolmea lyöjää vastaan polttaen heistä yhden suoraan kolmella suoralla syötöllä, antaen yhden hitin ja yhden vapaataipaleen. Tulos ei ole tässä niinkään tärkeä asia kuin se että Kurikka pystyi pelaamaan tällä tasolla suoraan heti elämänsä ensimmäisessä baseball ottelussa. Heidenheim voitti pelin luvuin 10–4.

Konsta Kurikka ensimmäistä kertaa pitcherinä
Kuva: Susanne Liedtke

Troy Williams kertoi viikon kokemuksesta Kurikan kanssa seuraavasti:

”Meillä oli hieno treeniviikko ja Konstan potentiaali on juuri sellainen kuin odotinkin. Nyt on tärkeä löytää hänelle oikeanlainen seura ensi kaudeksi, jotta hän pääsee todella sisälle baseballiin. Oli uskomatonta nähdä kuinka nopeasti hän oppi ja omaksui asioita. Esimerkiksi tietyissä kenttäpeliharjoituksissa hän näytti aivan Major League tason pelaajalta. Hänestä näki, että mies oli enemmän armeijakunnossa kuin baseball kunnossa, mutta se on helppo korjata oikealla harjoittelulla.

Jos Suomesta löytyy enemmänkin vastaavanlaisia lahjakkuuksia, niin on vaan ajan kysymys, kun heitä alkaa näkyä ammattilaissarjoissa.

 

Lähde: Suomen softball- ja baseballiitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.