Tuukka Raskille kauden ensimmäinen nollapeli NHL:ssä

NHL Kiekko

Florida Panthersin Aleksander Barkov teki joukkueensa ensimmäisen maalin, kun se otti 5–1 -voiton Columbus Blue Jacketsista. Maali oli Barkoville 19:s tällä kaudella.

Florida teki viisi maalia Columbuksen maalivahdin Joonas Korpisalon selän taakse kahdessa erässä. Kolmas erä oli maaliton. Korpisalo torjui pelissä yhteensä 28 kertaa.

Floridan suomalaispakki Markus Nutivaara sai syöttöpisteen joukkueensa neljännestä maalista.

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen on lisätty NHL:n protokollalistalle. Listalla on Coloradon pelaajista jo ennestään toinen suomalaispelaaja Joonas Donskoi sekä Philipp Grubauer.

Rantasen poissaolo on Coloradolle kova menetys, sillä suomalaishyökkääjä on NHL:n maalipörssissä toisena 26 maalillaan. Pisteitä Rantanen on takonut tällä kaudella 52.

Coloradon pelit ovat olleet tauolla viime perjantaista lähtien. Sen on määrä palata kaukaloon torstai-iltana St. Louis Bluesia vastaan.

Boston Bruinsin maalilla Tuukka Rask torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä 32 torjunnalla ottelussa liigan heikointa joukkuetta, Buffalo Sabresia vastaan. Bostonin vierasvoitto tuli lukemin 2–0. Joukkue voitti viidennen pelinsä putkeen.

Carolina Hurricanes voitti isäntäjoukkue Tampa Bay Lightningin 1-4 siirtymällä toisessa erässä jo kolmen maalin johtoon. Tampa Bay sai aikaan yhden kavennuksen, joka jäi joukkueen ainoaksi maaliksi.

Nino Niederreiter ja Jordan Staal iskivät Carolinan ensimmäiset maalit 25 sekunnin välein, joka oli kuolettava isku hallitsevalle mestarille.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Aho otti syöttöpisteen kolmannen erän viimeisen minuutin maalista, jolla Jordan Martinook kaunisteli numeroita.

Detroit Red Wingsin Valtteri Filppula teki kauden viidennen maalinsa vierasottelussa Dallas Starsia vastaan. Maali ei juuri Detroitia lämmittänyt, sillä kotijoukkue oli karannut 23 minuutin pelin jälkeen jo 4–0-johtoon.

Dallas voitti ottelun lopulta 5–2. Joukkueen suomalaispelaajat loistivat poissaolollaan. Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Joel Kiviranta olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Esa Lindell pelasi vajaat 22 minuuttia ja Sami Vatanen 19, mutta molemmat jäivät tehopisteittä.