Scroll Top

Superbowl 50. ennakko

super-bowl-50-mini-replica-speed-helmet

Urheilumaailma alkaa jälleen kerran pikkuhiljaa pysähtymään, kun Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelataan yhdysvaltain jenkkifudisliiga NFL:n finaali eli Superbowl! Järjestyksessään finaali on 50. ja tällä kertaa siannahkapallo lentää Kalifornian Santa Clarassa Levi’s Stadiumilla. Stadionille mahtuu noin 75 000 ihmistä ja sen valmistumiskustannuksiksi tuli elokuussa 2014 yli miljardi dollaria.
Knoppologeille tiedoksi, että kyseessä on historian ensimmäinen Superbowl, jonka järjestysnumeroa ei ilmoiteta roomalaisilla kirjainhirviöillä.

Loppuottelussa kohtaavat Denver Broncos ja Carolina Panthers. Itse ottelu alkaa kello 01:30 mutta tapahtumat ja lähetykset tunteja ennen sitä.

Molemmat joukkueet voittivat oman konferenssinsa ja Panthers vielä uskomattomalla voittoprosentilla 0.938%. Playoffeissa Panthers kohtasi Seattle Seahawksin (31-24) ja jyräsi Arizona Cardinalsin (49-15). Broncosilla sen sijaan oli hivenen tiukempia playoff-pelejä sen kohdatessa Pittsburgh Steelersin (23-16) ja New England Patriotsin (20-18). Panthersin uskomattoman vireen johdosta ei ole näin ollen ihme, että se on asetettu bookereiden toimesta yli 70% todennäköisyydellä voittajasuosikiksi.

 

DENVER BRONCOS

BroncosBroncos on perustettu vuonna 1960 ja joukkue on voittanut kaksi Superbowlia 90-luvun lopussa. Joukkueen tunnusvärit ovat sininen, oranssi ja valkoinen. Koko Broncos rakentuu yhden kautta aikojen parhaan pelinrakentajan, 39-vuotiaan Payton Manningin ympärille. On arveltu, että kyseessä on Manningin viimeinen kausi, joten motivaatiota finaaliin riittänee vaikka onkin voittanut himoitun pystin jo kerran urallaan. Valitettavaa mutta totta, että Manningin taso ei ole enää parhaiden vuosien tasolla. Patriotsia vastaan se riitti juuri ja juuri. Riittääkö se Panthersia vastaan, se jää nähtäväksi. Paljon ottelun kulkua sanelee Manningin kunto, joten voitaneen todeta, että hän on miljoonien ihmisten keskipiste.

Broncosin kompinaatiopiste on ehdottomasti sen puolustus! Sen minkä hyökkäys säheltää, puolustus paikkaa. Joukkueen puolustus on päihittänyt kauden aikana lähes kaikki liigan kärkipään syöttäjät. Panthersin pelinrakentaja Cam Newton on ehdolla liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi, joten nähtäväksi jää, miten Newtonin heitot löytävät perille Broncosin puolustuksen läpi.

 

CAROLINA PANTHERS

Panthers

Panthers on perustettu vasta vuonna 1993 ja joukkueen tunnusvärit ovat hopea, musta ja sininen. Joukkue ei ole koskaan voittanut Superbowlia, ainoastaan kaksi kertaa konferenssinsa. Panthers hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun ja joukkueen kulmakivi on, kuten jo aikaisemmin tuli todettua, pelinrakentaja Cam Newton. Panthersin puolustus on niin ikään rautaa mutta joukkueen hyökkäys on liigan paras! Sen alle on jäänyt erilaiset puolustukset vuoronperään ja jos verrataan, kumpi on parempi, Broncosin puolustus vai Panthersin hyökkäys niin Panthers vie voiton.

Moni joukkue on hävinnyt pelin teoriassa jo alkumetreillä sillä Panthers aloittaa ottelut täysillä alusta alkaen. Lisäksi joukkueen syötönkatkot on uskomattomia.

Summa summarum, Broncosin on ylitettävä itsensä todella monella osa-alueella ja se voi olla todella hankalaa.

ARVIO

On selvää, että Panthers lähtee otteluun jopa ylivoimaisena mestarisuosikkina. Paljon voi aina tapahtua mutta mikäli superyllätyssektoreihin ei kosketa, Panthers vie ja Broncos vikisee.

Gee arvioi, että Denver voittaa ottelun yli 20:lla pisteellä ja on näin ollen uusi NFL-mestari!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.