Scroll Top

Lukko vs Jyp ennakko- Raumalla kovat panokset

Lauantaina pelaataan mielenkiintoinen kamppailu Raumalla kun Lukko ja Jyp ottavat mittaa toisistaan. Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä. Lukko taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta yhdessä TPS:n ja SaiPan kanssa. Jyp puolestaan yrittää pitää kolmospaikan itsellään ja jopa saavuttaa liigan kärkikaksikkoa HIFK:t ja Kärppiä. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti ja Jyp johtaa keskinäisiä kohtaamisia suvereenisti 3-0, joten Lukko lähtee illan kamppailuun varmasti revanssi mielessäan.

Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä menossa hyvä vaihe ja joukkueet ovat kolmen ottelun voittoputkessa. Kumpi ottaa kuskinpaikan, sen illan ottelu tulee näyttämään.

Ratkaisukohdat

Viisikkopuolustaminen tulee olemaan avainasemassa kun kaksi todella hyvin pelaavaa joukkuetta kohtaavat. Lukon puolustus on ollut viime otteluissa rautaa ja viimeisen kolmen ottelun aikana omiin on mennyt vain kolme kiekkoa. Jypin paketti on pitkään pysynyt hyvin kasassa eikä joukkue laske vastustajaansa ottelun aikana montaakaan kertaa hyville maalintekopaikoille. Myös jäähyttömyys tulee olemaan avainsana illan kamppailussa ja kumpi pystyy sitä noudattamaan, on vahvoilla. Lukon ylivoima on ollut viime otteluissa liigan parasta ja myös Jypin ylivoima on ollut hyvää, joten jäähyjä ei parane ottaa. Erittäin tärkeä seurannan kohde on myös kumman joukkueen ykköskenttä on illan ottelussa parempi. Molempien joukkueiden ykköskentät ovat viime otteluissa ollut vahvalla pelipäällä, joten tehoja ja maaleja voidaan nilltä illan kamppailussa odottaa.

Illan nostot Jesse Virtanen Lukko

Rauman Lukon oma kasvatti Virtanen on viimeistään tällä kaudella lyönyt itsensä läpi liigan puolustajaeliittiin. Virtanen on ollut koko kauden vahvassa iskussa ja pisteitä on tullut tasaiseen tahtiin. Virtanen taistelee pakkiparinsa Janne Niskalan ohella jopa puolustajien pistepörssin voitosta jota voidaan pitää todella kovana saavutuksena. Puhuuko Virtasen lämäri myös Rauman lauantai-illassa?

Illan nostot Janne Tavi Jyp

Täksi kaudeksi SaiPasta Jyväskylään tullut Janne Tavi pelaa jälleen kerran tasapainoista ja hyvää kautta. Alkukausi oli Tavilta vielä hakemista mutta kauden edetessä mies on päässyt paremmin ja paremmin sisään Jypin pelisysteemiin, mikä on myös näkynyt miehen tehoissa. Tavi on joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä ja myös pisteitä on tullut kiitettävästi. Tavi on tällä hetkellä viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana on syntynyt tehot 2+4. Jatkuuko pisteputki Raumalla, sen illan kamppailu tulee näyttämään.

Arvio

Illan ottelu tulee olemaan tasainen eikä kumpikaan joukkue Geen mielestä lähde siihen suosikkina. Toki Lukko on kova kotijoukkue ja peli on kulkenut mutta niin on myös Jypin peli ollut uomissaan, joten tasaista tulee olemaan ja pieniin eroihin kamppailu ratkeaa. Maalivahtipeli tulee olemaan isossa roolissa. Onko Zapolski illan isäntä vai pystyykö Tarkki/Vehviläinen ryöstämään voiton Jypille? Ottelusta tulee varmasti tasainen ja voittajajoukkue tuskin kolmea maalia enempää tekee. Tasapeli on hyvin lähellä tässä ottelussa ja sitä myöten myös jatkoaika.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.