Suomi Ruotsia parempi 3-2 jatkoajalla

Arena panorama

Helsingin Hartwall Arenalle oli kerääntynyt noin 11 500 katsojaa seuraamaan jääkiekon vuoden 2016 World Cupin ensimmäistä ottelua Suomi-Ruotsi. Ottelussa otettiin jo starttia lopputurnaukseen kapeamman kaukalon välein ja mm. materiaalissa vierasjoukkue ilmoitettiin jenkkityyliin ensimmäisenä.

Suomella oli ollut fyysiset edeltävät päivät ja kyseessä oli ylipäänsä viides kerta, kun Leijona-joukkue esiintyi tässä muodossa jäällä, joten mahdottomia oli turha odottaa. Ja se huomattiin, sillä ensimmäiset kaksi erää leijonat oli enemmän ja vähemmän lepoasennolla. Etenkin Suomen kuuluisat viinelähdöt oli osatekijä, joissa meinasi käydä muutaman kerran kylmät Ruotsin karvatessa kahdella. Ruotsi jatkoi pientä etuasemaa aina kolmanteen erään asti.

Kun toista erää oli pelattu noin 15 minuuttia, Aleksander Barkov Aleksander Sasha Barkov purjehti vasemmalta ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vajaa minuutti johdosta ehdittiin nauttia kunnes oli Ruotsin vuoro kaventaa ja toiselle erätauolle mentiin 1-1 tasalukemin. Tuomarin pilli kävi tiuhaan, sillä Ruotsi oli istunut kuusi ja suomi kaksi kertaa boxissa.

Kolmannessa erässä nähtiin piristyneempi leijonalauma ja ottelussa mentiin päästä päähän. Tällä kertaa oli Ruotsin vuoro siirtyä johtoon Mikael Granlundin kaventaessa ottelun kuitenkin 2-2 tilanteeseen viisi minuuttia ennen loppua ja vuorossa oli jatkoaika.

Jatkoaika pyöri Suomen päädyssä Erik Karlssonin toimiessa kapelimestarina. Alle minuuttia Suomen nuoriso-osasto jatkoi hyviä otteitaan ja Olli Määttä laukoi kiekon oikeaan ylämummoon ja Suomen voitto oli sinetöity.