Suomen taistelu jäi vaille palkintoa Sveitsissä

Käsipallo 3 käsis handis

Miesten käsipallomaajoukkue esitti hienon tasonnoston torstaisen selvän Sveitsille koetun tappion jälkeen joukkueiden kohdatessa toistamiseen sunnuntaina Sveitsissä. Suomen hieno taistelu jäi kuitenkin ilman palkintoa, kun Suomi taipui tappioon kirvelevästi 30-32 (16-18).

Suomi aloitti ottelun hyvin, mutta sen jälkeen tuli lähes yhdeksän minuutin maaliton tauko, jonka aikana Sveitsi pääsi kolmen maalin johtoon. Max Granlund avasi kuitenkin tukkeuman maalihanoissa ja Suomi pääsi paremmin peliin mukaan ja käväisikin johdossa. Suomi pystyi pitämään pallosta paremmin huolta eikä sortunut jakson alun kaltaisiin turhiin menetyksiin ja virheisiin.

Suomi pelasi isolla sydämellä ja uhrautuvasti taistellen jokaisesta irtopallosta. Taukoon mennessä Sveitsi sai kuitenkin taas kahden maalin johtoaseman repäistyä.

Heti toisen puoliajan alkuun Suomi nousi tasoihin ja sen jälkeen joukkueet etenivät rinta rinnan loppuun saakka. Sveitsillä oli useaan otteeseen mahdollisuus lähteä parin maalin karkumatkalle, mutta Patrik Roslander Suomen maalilla otti kovia torjuntoja. Toisaalta myös vastapuolella Sveitsin maalivahti Leonard Grazioli esitti parastaan, kun Suomella oli mahdollisuus käyttää omat etsikkohetkensä.

Ottelun lopussa rutinoituneempi Sveitsi käytti omat tilaisuutensa tehokkaammin hyväkseen ja otti lopulta 32-30-voiton.

– Tämä oli erinäköinen Suomi kuin näimme edellispelissä. Tämä oli sellainen Suomi, josta pidin. Taistelimme hyvin ja pelaajat antoivat kaikkensa. Pelissä oli paljon uusia asioita, jotka toimivat ja se antaa meille luottamusta jatkoa ajatellen. Lisäksi teimme 30 maalia, mikä on aika harvinaista Suomen maajoukkueelta, päävalmentaja Ola Lindgren pohdiskeli ottelun jälkeen.

Vaikka tappio kirpaisi, katsoi Lindgren tuloksen taakse.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, miten pelasimme ottelussa. Pienellä onnella vähintään yksi piste olisi ollut otettavissa tästä pelistä. En katso tulosta niin paljon tässä ottelussa, vaan sitä mitä kentällä tapahtui ja miten pelasimme.

Lindgren myönsi, että Sveitsin rutiinitaso lopulta käänsi ottelun kotijoukkueelle.

– Se oli pienistä asioista kiinni. Meillä oli siinä kolme hyvää mahdollisuutta tehdä maali, mutta vastustajan maalivahti torjui ja meille tuli teknisiä virheitä. Sveitsillä on enemmän kokemusta tällaisista peleistä. Pelaajamme yrittivät kaikkensa ja olen erittäin iloinen siitä, miten pelasimme, vaikka hävisimmekin.

Suomen EM-karsintaottelut jatkuvat 28.4., jolloin vieraaksi saapuu Pohjois-Makedonia. Sen jälkeen 2.5. edessä on vierailu tuoreen maailmanmestari Tanskan luona.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.