Jymy tasoitti voitot F-liigan putoamiskarsinnassa, Karhut ja Rangers Divarin loppuotteluihin

salibandy

F-liigan putoamiskarsinnassa Nurmon Jymy tasoitti voitoiksi 1-1 kaatamalla kotonaan Steelersin 4-3 Ville Rynnäksen jatkoaikamaalilla.

Jymy karkasi päätöserän puolivälissä 3–2-johtoon Miika Pollarin ohjatessa aivan maalin edestä pallon ohi Eero Kososen, mutta se ei vielä riittänyt voittoon. Steelers veti kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua maalivahdin penkille, ja ajassa 58.22 Nico Matilainen sivalsi Daniel Megyaszain läpi viisikon antamasta poikkisyötöstä maalin kattoon tasoituksen. Jatkoajalla maalipaikat jäivät kummassakin päässä vähiin ennen kuin kymmenen minuutin kohdalla Ville Rynnäs nosti pallon hyökkäysalueelle, käytti kulmassa ja sai sen takaisin toiseen aaltoon sijoittaen ratkaisupallon yläkulmaan.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Karhut ja Rangers etenivät suoraan kahdessa ottelussa Divarin loppuotteluihin, kun Karhut kaatoi tänään vieraissa LNM:n 4-3 ja Rangers kotonaan SaiPan 6-2.

Karhut karkasi Kempelehallissa pelin puolivälissä jo 0–3-johtoon, mutta helpolla ei LNM antautunut vaikka Julius Lundgren laukoi porilaisille päätöserän puolivälissä jo 1–4-maalin. Vain seitsemän sekuntia aloituksesta Mika Heiskanen kavensi, ja kotijoukkueen vedettyä maalivahtinsa penkille Eerik Lukkari nosti ”Niittarit” jo maalin päähän. Loput puolitoista minuuttia Karhut kuitenkin piti verkkonsa puhtaana.

Kirkkonummella SaiPa kykeni kaventamaan vielä avauserän lopussa tilanteeksi 2-1, mutta toisessa Emil Vehanen laukoi isännille kolmannen maalin ja kolmannessa Niklas Paul sekä Markus Fredriksson muuttivat tilanteeksi jo 5-1. SaiPan yritys kuudella viittä vastaan tuotti ensin Oskari Möykkysen kavennuksen, mutta minuuttia ennen loppua Rangers kuittasi sen Rami Kallion osuessa tyhjiin.

Divarin finaalit pelataan sitten paras viidestä -järjestelmällä. Divarin voittaja nousee F-liigaan, ja häviäjä pääsee karsimaan liigapaikasta parin Steelers–Jymy häviäjää vastaan.

Divarin putoamiskarsinnassa Hawks kaatoi kotonaan SB Vantaan 7-6 ja säilytti sarjapaikkansa. SB Vantaa putosi ensi kaudeksi Suomisarjaan.