Hiihdon maailmancup 2020-2021 on saatu päätökseen pitkillä hiihtomatkoilla

Maastohiihto hiihto 1

Maastohiidon maailmancup on saatu tältä kaudelta päätökseen. Sekä miehet että naiset hiihtivät tänään pitkät matkat Sveitsin Engadinissa.

Heidi Weng voitti 30 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun. Maailmancup-kauden päätöskilpailussa toinen oli Ebba Andersson (+4,5) ja kolmas Julia Stupak (+33,7). Kärkiryhmässä niin ikään hiihtänyt maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Jessie Diggins jäi neljänneksi.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 17:s (+2.08). Laura Mononen oli 19:s. Johanna Matintalo oli 51:s (+8.03) ja Vilma Nissinen keskeytti kilpailun.

Jessie Diggins voitti maailmancupin kokonaiskilpailun 268 pisteen erolla Stupakiin. Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena 12:s. Kokonaiskilpailun tulokset eivät ole kuitenkaan vertailukelpoisia aiempiin vuosiin, sillä moni maa jätti maailmancupin osakilpailuja väliin maailmantilanteen takia.

Miesten puolella Norjan Simen Hegstad Krüger ylsi voittoon maastohiihdon maailmancupin päättäneessä 50 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Kruger löi vapaalla hiihtotavalla käydyn kisan loppusuoralla maanmiehensä Hans Christer Holundin ja Ruotsin Jens Burmanin.

Viimeisille kilometreille tultiin isossa letkassa, mutta viimeisessä nousussa eroja alkoi tulla. Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov hyytyivät nousussa.

Suomalaiset jäivät kauas kärkisijoilta. Iivo Niskanen oli 22:s ja jäi kärjestä minuutin ja 34 sekuntia. Perttu Hyvärinen tuli maaliin pian Niskasen perässä sijalla 24. Ristomatti Hakola oli 36:s ja jäi kärjestä kolme ja puoli minuuttia. Lauri Lepistö tuli maaliin käsittämättömät 14 minuuttia ja 45 sekuntia voittajan jälkeen ja oli 71:s.

Bolshunov oli varmistanut maailmancupin voiton jo aikaisemmin.