Scroll Top

Suomen realistinen mitalitavoite Pekingin talviolympialaisissa

Beijing China Peking Kiina

Eihän tässä ole kuin tovi vierähtänyt edellisistä olympialaisista ja pian päästään taas nauttimaan uudestaan olympiaurheilun tuomasta huumasta ja jännityksestä. Olympialaisissa suunnataan taas Aasian suuntaan, kun tällä kertaa Kiina isännöi Pekingissä vuoden 2022 talviolympialaisia 4-20 helmikuuta. Kyseessä on jo toinen kerta kun Peking kaupunkina isännöi olympialaisia, sillä vuoden 2008 kesäolympialaiset järjestettiin myös Pekingissä. Nyt on aika talviolympialaisten, ja täten Pekingistä tuleekin ensimmäinen kaupunki, jossa on järjestetty niin kesä- kuin talviolympialaiset. Tokion olympialaisten mitalisaldo jäi suomalaisten osalta kahteen saavutettiin pronssimitaliin. Mikä tulee olemaan tilanne talviolympialaisten suhteen ja mikä voisi olla realistinen mitalitavoite Suomelle tulevissa talviolympialaisissa? Otetaan siis tarkemmin selvää, ketkä kantavat harteillaan mitalitoiveita ja ketkä voisivat päästä täysin yllättämään kotikatsomot suorituksillaan.

Embed from Getty Images

Pekingistä ei mitalisadetta odoteta, mutta parannusta viime kisoihin

Suomi on historian saatossa osallistunut kaikkiin järjestettyihin talviolympialaisiin ja menestystä on kertynyt ihan kiitettävästi näistä kisoista. Suomen mitalisaldo kautta aikojen on yhteensä 161 mitalia, joista 43 on kultaisia. Tällä kertaa Olympiakomitea on ilmoittanut tavoitteekseen ainakin parantaa Pyeongchangin talvikisoissa kerrytettyä mitalisaldoa, mikä oli viime kisoissa 6 mitalia kotiin tuomiseksi.

Vielä Suomen olympiajoukkuetta ei ole täysin varmistettu, mutta ehdottomiin suosikkilajeihin ja niihin miltä odotetaan myös mitaleja, kuuluvat jääkiekko sekä maastohiihto. Erityisesti Suomen jääkiekkojoukkueen tuleva kokoonpano on ehtinyt puhuttaa mediassa ja yleisön joukossa jo jonkin verran, sillä tällä kertaa olympialaisiin saadaan mitä todennäköisemmin mukaan myös suomalaisia NHL-vahvistuksia. Monet suomalaisista jääkiekon kotikatsomon kannattajista haluavat varmasti myös päästä itse kunnolla mukaan kisatunnelmaan ja mikä olisikaan parempi tapa kuin veikata pelien lopputulemia. Sen voit tehdä täällä nopeasti ja näppärästi, sivulta löydät kaikki parhaat vedonlyönti sivustot. Myös maastohiihto on aina ollut suomalaisille vahvaa aluetta, mutta sen rinnalla menestystä voidaan odottaa myös lumilautailussa ja yllättäjäksi voi tänä vuonna nousta myös freestyle. Jääkiekko on kuitenkin mitali-odotusten kärjessä niin naisten kuin miestenkin puolella.

Mistä lajeista mitaleita sitten voisi odottaa?

Mitalien tuplausta edellisiin kisoihin odotetaan ainakin siis jääkiekon osalta. Viime kisoista Suomen naiset toivat mukanaan pronssia, mutta nyt Pekingin kisoista odotetaan mitaleita niin naisilta kuin miehiltäkin. Miehet ovat olleet mitaleilla olympialaisissa neljästi aikaisemmin ja nyt tällä kertaa odotetaan sitä viidettä kertaa syntyväksi. Suurimmat mitalitoiveet ovat ehdottomasti siis lajeista jääkiekon puolella. Maastohiihdon puolella Krista Pärmäkoskella on puolustettavanaan kolme ja Iivo Niskasella yksi mitali, joten tekemistä kyllä riittää myös maastohiihdon puolella, mutta odotukset ovat kuitenkin kovat, että mitaleita tästä lajista tuodaan Suomeen myös vuonna 2022. Ei pidä myöskään unohtaa yhdistettyä, jossa Ilkka Herola nappasi hopeaa MM-kisoissa. Odotuksia on myös sillä saralla!

Lumilautailuun kohdistuu myös mitalitoiveita,  kun vuonna 2018 ja 2014 lumilautailija Enni Rukajärvi on tuonut mukanaan mitalin. Odotettavaa on siis myös vuonna 2022, että Enni on ehdottomasti kamppailemassa myös mitalipaikoista tulevissa kisoissa. Ennin itsensä mukaan kilpailu on kuitenkin koventunut huomattavasti vuoden 2014 jälkeen, mutta niin on myös Rukajärven itsensä taso. Rene Rinnekankaalta voidaan myös odottaa hyviä suorituksia ja miksipä ei jopa aivan mitalisijaa asti. Rene on aloittanut maailmancupin vahvasti toiselta sijalta, joten hyvää näyttöä tulevasta löytyy kyllä.

Aikanaan myös curling ja freestyle lajeina ovat tuoneet menestystä ja mitaleita Suomeen. Kaiken mennessä aivan nappiin ei ole mahdotonta odottaa mitaleita näistäkään lajeista. Jimi Salonen sekä Jussi ja ja Olli Penttala ovat antaneet pieniä väläytyksiä freestylen puolella mihin kyllä kykenevät, kunhan vain kaikki loksahtaa oikein paikoilleen. Jännitettävää ja katsottavaa siis kyllä näissäkin kisoissa riittää. Tulemme varmasti näkemään huikeita suorituksia ja venymisiä suomalaisilta urheilijoilta Pekingin talviolympialaisissa vuosimallia 2022.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.