Scroll Top

Ammattilaiskehonrakentaja Kille Kujala joutui Geen piinapenkkiin – tsekkaa mitä erittäin pidetty bodari jutusteli!

Kille Kujala kehonrakennus 1

Kille Kujala on suomalainen ammattilaiskehonrakentaja. Kujala kilpaili kehonrakennuksessa ensimmäisen kerran vuonna 2010, jolloin hän sijoittui SM-kilpailussa 11:nneksi ja oli noviisien sarjan neljäs. Kujala voitti oikeuden kilpailla ammattilaiskisoissa vuonna 2017, jolloin hän voitti Kansainvälisen Kehonrakennusliiton, IFBB:n Diamond Cup -kilpailun alle 100 kilogramman sarjan. Ensimmäisen ammattilaiskilpailunsa Kujala kilpaili toukokuussa 2018. Kehonrakennuksen lisäksi Kujala valmentaa valikoituja treenaajia ja hänellä on oma nettikauppa nimeltään Bodykauppa.fi.

Tällä hetkellä Kujala valmistautuu jo valmiiksi äärettömän hyvässä kunnossa syksyn ja talven kilpailukauteen. Geemedia istutti Killen tiukkaakin tiukempaan piinapenkkiin! Lue seuraavasta Killen mietteet!

Kille Kujalan kotialbumi


KYSYMYS: Morjesta Kille! Mitä miehelle kuuluu näin heinäkuun alkupuolella?

Kiitos, hyvää kuuluu. Kisavalmistautuminen on kovassa vauhdissa ja samalla kehittelen yrityksen toimintoja sekä valmennus- että kisapromootiopuolelle. Perustimme keväällä uuden yrityksen, Bodypojat Oy:n ja järjestämme ensimmäiset kehonrakennus- ja fitness-kilpailut 17.9. Oulussa samassa paikassa, jossa itsekin aikoinaan aloitin kisaurani. Hommia siis piisaa.

K: Mitä olet mieltä tämän hetken maailmantilanteesta? On koronaa, Ukrainan sota, Suomen NATO-hakemus jne.

Pyrin keskittymään asioihin, joihin voin itse vaikuttaa. Olen huolestunut ja pahoillaan toki varsinkin ukrainalaisten tilanteesta, mutta en tietoisesti mieti näitä liikaa. NATO-jäsenyys on varmasti meille hyvä asia. Upseerin poikana maanpuolustus on itselleni tärkeä asia.

K: Videoblogisi perusteella ”preppaat” eli dieettaat eli valmistaudut kisoihin tällä hetkellä. Millainen on Kujalan perheen tavallinen arkipäivä kun olet ammattilaisurheilija?

Päivät vaihtelee sen mukaan mikä on perheen kokoonpano ja mitä menoja muilla on. Meillä asuu osan viikosta pian 7-vuotias poika ja hän toki määrittää sitten niinä päivinä paljonkin mitä teen. Koitan ajoittaa treenit ja työt niin, etten tekisi niitä silloin kun poika on täällä, jotta meillä olisi mahdollisimman paljon aikaa touhuta keskenämme.

Koulujen alkaessa treenaan sitten tietenkin koulupäivän aikana. Muiden päivien aikataulu on pääasiassa semmoinen, että käyn aamupäivällä treenaamassa. Treenaan nyt joka toinen päivä ja loppupäivän teen töitä sekä vietän aikaa avovaimoni kanssa, jos hänellä on vapaata töistä.

Ulkoilen ja touhuan pihalla melko paljon, se on itselle mielekästä hommaa.

Kille Kujalan kotialbumi


K: Paljon kaloreita syöt dieetillä?

Vaihdellen treeni- ja dieettipäivien mukaan 3300 – 1800kcal tällä hetkellä. Nämä toki voi muuttua sen mukaan mika on tarve.

K: Kauan kisadieetti kestää ja mistä mihin painosi putoaa?

Painosta on vaikea sanoa. Dieettikauden aloittaessa se oli vähän yli 130kg ja aika lähelle 110kg se varmaan putoaa. Mitä isompi lihasmassa, sitä enemmän kehossa on myös nestettä ja alussa kiloja lähtee 5-10 todella nopeasti.

K: Pidätkö dieetillä tankkauspäiviä, että dieetti ei pysähdy ja elimistö ei mene säästöliekille?

Elimistö ei kyllä mene säästöliekille, se on ehkä enemmänkin myytti. Mutta suorituskykyä ylläpitääkseen voi olla tarpeen syödä joskus reilummin. Toistaiseksi sille ei ole ollut tarvetta.

K: Entä paljon syöt massakaudella eli silloin, kun tarkoituksena on vain ja ainoastaan saada mahdollisimman paljon lihasmassaa nostamalla puntteja?

Kaikki riippuu monesta tekijästä, treenikuormituksesta, muusta aktiivisuudesta, palautumisesta jne., mutta viimeksi kalorit nousi korkeimmillaan noin 6000 kilokaloriin.

K: Paljon on kisapainosi?

Noin 110kg.

Kille Kujalan kotialbumi

K: Missä luokassa kilpailet tänä vuonna?

Avoimessa luokassa. En ole ammattilaisena kisannut missään muussa. Toinen sarja meillä on 212 paunaa eli noin 96kg ja sinne en mahdu millään.

K: Pidit viime vuonna kilpailemisesta välivuoden. Mitkä kilpailut ovat tänä vuonna (2022) tavoitteina?

Kuten sanoin jo aiemmin, aika näyttää. Tämä riippuu siitä miten pärjään, jaksan ja onko rahaa. Mutta kisakausi alkaa Ranskasta. Meillä on kaikki kisat ulkomailla. Japanista Hawaijille ja USA:sta Lähi-Itään.

K: Uutisissa on ollut jatkuvasti esillä viime vuodet, että suomalaisten kunto vaan huononee ja huononee. Mitä ohjeita antaisit nuorille yläkouluikäisille liikunnan ja tulevaisuuden suhteen?

Ehkä se ohje on tärkeämpi antaa niille kasvattajille; opettakaa lapset liikkumaan pienestä pitäen. Älkää ostako sähköpotkulautoja ja rajoittakaa laitteiden laitteiden käyttöön käytettyä aikaa sekä lapsilta että itseltänne. Sitten vaan ulos ja kokeilemaan erilaisia juttuja.

K: Miten kannustaisit aikuisia?

Aika sama, aina ei tarvitse ajaa autolla paikasta toiseen. Ja kokeilkaa välillä, mikä on itselle mielekästä liikuntaa. Lajivalikoima varsinkin täällä etelässä on niin laaja, että jokaiselle löytyy jotakin.

K: Mikä on mielestäsi liikunnan merkitys ihmisten hyvinvoinnille?

Ei tämä ole mielipidekysymys, se on oleellinen,

K: Entä niille, ketkä aikovat alkaa harrastamaan kehonrakennusta tai jotain muuta kuntosalilla treenaamiseen olleellisesti liittyvää kilpailumuotoa?

Subjektiivinen asia, jokaiselle ne merkitykset on erilaisia. Itselleni se on ollut elämä viimeiset kahdeksan vuotta: olen satsannut tähän lähes kaiken mitä on ollut mahdollista.

K: Kaikkeen, mikä liittyy millä tavalla tahansa painoihin ja niiden nostamiseen kovalla tasolla yhdistetään aina doping-aineet. Mitä itse ajattelet dopingista yleisesti ja kehonrakennuksen suhteen varmaan kasvuhormoneista?

Kasvu on yksi elimistön tuottama aine. Ei ole järkeä eritellä sitä. Kilpaurheiluun liittyy usein suoritusten parantaminen. Ammattilaiskehonrakennksessa ei ole kiellettyjä suoritusta parantavia aineita, joten niiden käyttö on jokaisen oman harkinnan varassa.

Kille Kujalan kotialbumi


K: Mitkä ovat normaalin salillakävijän tärkeimmät lisäravinteet?

Kreatiini. Toki senkin saa ravinnosta mutta lähes jokaiselle siitä lisästä on hyötyä. Kaikki muu riippuu kokonaisuudesta, mutta täytyy muistaa, että suorituksiin niillä on vain pieni vaikutus. Enemmänkin ne voi olla helpottajia arjessa. Välttämättömyyksiä ne eivät ole eikä niihin kannata perustaa tekemistään.

K: Yrityksesi osoitteessa bodykauppa.fi myy lisäravinteita, vaatteita ja muun muassa edullisia valmennuksia. Millaisia valmennuksia tarjoat ja kenelle ne on tarkoitettu?

Valmennukset löytyy sivulta killekujala.com ja treeniohjelmat ja paljon muuta osoitteesta bodykauppa.fi.

Valmennan ihmisiä laidasta laitaan. Käyn asiakkaan taustat tarkasti läpi ja jos koen, että ihminen on sellainen, jonka kanssa haluan tehdä töitä niin hyväksyn hakemuksen. Tärkein tekijä on halu tehdä ja avoimuus. Ilman hyvää kommunikointia valmentajan ja valmennettavan välillä hommasta ei tule tule mitään.

K: Kertoisitko Kille vielä terveiset Geemedian lukijoille?

Hyvää kesänjatkoa kaikille! Vaikka asioita tekee täysillä niin kannattaa muistaa, että me ollaan täällä vaan hetki ja sen takia elämässä on hyvä pitää balanssi asioiden ja varsinkin tärkeiden asioiden kanssa. Itselle se on perhe, siihen koitan järjestää aikaa niin paljon kuin mahdollista vaikka urheilenkin ammatikseni.

-Kille-

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.