Suomen naisille tiukka lohko Kultaiseen liigaan

Suomen naisille tiukka lohko Kultaiseen liigaan

Suomen naiset kohtaavat ensi kesänä Kroatian, Tshekin ja Slovakian lentopallon Euroopan Kultaisessa liigassa. Suomen miesten vastustajat Hopeisessa liigassa ovat Azerbaidzhan ja Kroatia.

Suomen naisten lohkon joukkueista Tshekki voitti Kultaisen liigan viime vuonna ja Kroatia otti hopeamitalit.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, mutta miesten Hopeisessa liigassa vain kuusi. Molemmat liigat alkavat 23.-24. toukokuuta ja alkulohkojen viimeinen kierros on 13.-14. kesäkuuta.

– Tällainen lohko sopii meille tosi hyvin. Joukkueet ovat Euroopan rankingissa sijoilla 10-19, joten on hieno tilanne päästä taas mittaamaan miten meidän pelaajat ja joukkue pärjäävät tuossa tasossa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

Kroatia on rankingissa korkeimmalla, 10. sijalla. Tshekki on sijalla 13, Slovakia sijalla 16 ja Suomi sijalla 19.

– Sanomattakin on selvää, että lohko on kova ja vaikeaa tulee olemaan, mutta se kuuluu huippu-urheiluun. Näkisin Kultaisen liigan enemmän hyvänä mahdollisuutena kehittyä ja loistavana valmistautumisena syksyn EM-karsintaan, Kangasniemi toteaa.
Kultaisen liigan neljän parhaan lopputurnaus on juhannuksena 20.-21.6. Bulgariassa ja sinne pääsevät Bulgarian lisäksi lohkojen voittajat.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, jotka on jaettu kolmeen neljän maan lohkoon. Niissä pelataan koti- ja vierasottelut kutakin maata vastaan. Lopputurnauksen kaksi parasta joukkuetta pääsee FIVB:n Challenger Cupiin taistelemaan paikasta Nations Leagueen.

Miehillä tähtäin Hopeisen liigan voitossa

Suomen miehet putosivat viime kesänä Kultaisesta liigasta, mutta hakevat nyt nopeaa paluuta. Euroopan rankingissa vastustajat ovat selvästi Suomea jäljessä. Suomen ranking 12, Azerbaidzhanin 29 ja Kroatian 32.

– Teemme kaikkemme voittaaksemme Hopeisen liigan ja palataksemme takaisin Kultaiseen liigaan, jonne Suomi mielestäni kuuluu, Suomen miesten valmentaja Joel Banks sanoo.

– Kroatia on hyvätasoinen joukkue ja sillä on tasokkaita pelaajia. Azerbaidzhania en kovin hyvin tunne, joten siinä on vähän työtä tehtäväksi.

– Hopeinen liiga on tärkeässä osassa maajoukkueen ohjelmaa, koska se on meille vuoden ainoa arvoturnaus. Me lähdemme siihen täydellä panoksella ja intensiteetillä saavuttaaksemme hyvän lopputuloksen.

– On sääli, että mukana on vain kuusi joukkuetta, mutta se tarkoittaa, että jokaisessa koti- ja vierasottelussa tiedämme mitä pitää tehdä ja saavuttaa.

Miesten Hopeisen liigan lohkovoittajat ratkaisevat liigan mestaruuden koti- ja vierasotteluilla kesäkuun lopussa.

Naisten Euroopan Kultainen liiga
Lohko A: Bulgaria, Unkari, Valko-Venäjä, Ranska
Lohko B: Suomi, Kroatia, Slovakia, Tshekki
Lohko C: Azerbaidzhan, Ukraina, Espanja, Romania

Miesten Euroopan Hopeinen liiga
Lohko A: Suomi, Azerbaidzhan, Kroatia
Lohko B: Kreikka, Latvia, Luxembourg

Otteluohjelmat julkaistaan myöhemmin tällä viikolla, mutta pelipäivät sekä Kultaisen että Hopeisen liigan alkulohkoissa ovat 23.-24.5., 27.5., 30.-31.5., 6.-7.6., 10.6. ja 13.-14.6.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.