Guardianin suuri asiantuntijaraati listasi vuoden parhaita futareita – Teemu Pukki jätti taakseen muun muassa Zlatanin, de Gean ja Dele Allin

Brittilehti Guardian julkaisee parhaillaan arvovaltaista listaa, jossa 239 asiantuntijaa 63 eri maasta valitsevat kuluvan vuoden 100 parasta miesjalkapalloilijaa. Kyseiselle listalla on myös noussut loistavasti Valioliigassa pelannut Teemu Pukki, joka löytyy listan sijalta 84. 

Embed from Getty Images

Äkkiseltään Norwich -hyökkääjän sijoitus ei kaikkien korvaan kuulosta välttämättä niin kovalta, mutta kun listaa seuraa tarkemmin ja katsoo keitä pelaajia jäi Pukin taakse alkaa listan kovuus ja suomalaisen sijoitus pikkuhiljaa valjeta myös härmäläisille. Pukin taakse jäivät muun muassa Tottenhamissa pelaava Englannin maajoukkuemies Dele Alli, Manchester Unitedin espanjalaismaalivahti David de Gea, ilman seuraa tällä hetkellä oleva Zlatan Ibrahimovic sekä Arsenal-hyökkääjä Alexandre Lacazette, joten nippu todella kovia pelaajia jäi suomalaisen taakse.

Embed from Getty Images

Guardianin perusteluissa Pukin kehuiksi nostettiin kovat maalimäärät niin Englannissa kuin myös maajoukkueessa. Pukki pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Valioliigassa, jossa hän on onnistunut heti vakuuttamaan maalintekotaidollaan. 17 Valioliiga -ottelussa Pukki on tehnyt 9 maalia ja antanut siihen päälle vielä kolme maalisyöttöä. Marraskuussa päättyneissä EM-karsinnoissa Pukki oli Suomen johtava pelaaja ja mies onnistui karsinnoissa upeasti ja teki yhteensä peräti 10 karsinta-maalia.

Brittilehden listauksesta on julkaistu toistaiseksi sijat 71-100.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.