Suomen lentismiehet taipuivat toistamiseen Italialle

Lentopallon miesten maajoukkueen kenraaliharjoitus ennen EM-kisoja päättyi isäntäjoukkue Italian 3-0-voittoon. Cavalesessa pelatun ottelun erät olivat 25-23, 25-20 ja 25-15.

Suomen avausottelu EM-kisoissa on ensi viikon torstaina ja vastassa on Pohjois-Makedonia. Suomen alkulohko pelataan Ljubljanassa, Sloveniassa.

Hakkuri Urpo Sivula ja keskipelaaja Markus Kaurto olivat Suomen hahmot Italiaa vastaan. Sivula teki 14/+3 ja Kaurto 9/+7.

– Pelasimme kaksi erinomaista erää. Olimme kahdessa ensimmäisessä erässä aivan tasavertaisia torjunnassa ja hyökkäyksessä, kun Italialla oli parhaat miehensä kentällä. Se oli hyvä esitys. No, emme voittaneet, mutta pelaamisen taso oli korkea, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi.

– Kolmannessa erässä meillä oli vaikeuksia Italian kovaa joukkuetta vastaan. Ylimääräisessä neljännessä erässä vaihdosta tulleet pelaajat pelasivat hyvin, mutta valitettavasti Italia vei senkin 25-22.

– Kaiken kaikkiaan tämä pari päivää Italiassa olivat meille hyvin arvokkaita. Italia aloitti pelit parhaalla miehistöllään ja tämä oli juuri mitä haluttiin eli kovaa vastusta ja haastetta joukkueelle ennen EM-kisoja, Banks totesi.

Passari Eemi Tervaportti oli toipunut flunssasta ja palasi avauskokoonpanoon. Hakkurina aloitti Urpo Sivula, yleispelaajina Antti Siltala ja Antti Ronkainen, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Suomen miehet pelasivat upean avauserän. Erä oli tasan vielä 19-19-tilanteessa. Lopussa Italia oli hiukan terävämpi ja vei erän 25-23. Suomi otti erässä useita komeita torjuntoja.

Suomi johti toisessa erässä vielä tilanteessa 18-17, mutta maailman tähdet olivat taas lopussa vahvempia. Erä Italialle 25-20, mutta Suomen miehet taistelivat hienosti.

Italia runnoi väkisin selvän 25-15-voiton Suomesta 3. erässä. Gabriele Nellin kolme peräkkäistä ässäsyöttöä vauhdittivat Italian tehokasta erän loppua.

 

Suomen pistemiehet

Urpo Sivula 14/+3

Markus Kaurto 9/+7

Antti Ronkainen 8/-2

Antti Siltala 3/+2

Tommi Siirilä 2/-

Sauli Sinkkonen 1/+1

Eemi Tervaportti 1/-

Niko Suihkonen 1/-1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.