SM-liigan kausiennakko osa 2 – Mitkä joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista

Jääkiekon SM-liiga alkaa ensi viikolla, joten on aika tehdä ennakkoa tulevasta kaudesta ja käydä läpi mistä lähtökohdista kauteen lähdetään. Ennakon ja rankingin ensimmäisessä osassa kävimme läpi niitä joukkueita, jotka rankkasimme pudotuspelien ulkopuolelle eli sijoille 11-15. Tässä toisessa osassa käymme läpi tiivistä keskikastia eli analysoimme niitä joukkueita, jotka ovat meidän rankingissa sijoilla 7-10 eli taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta, mutta eivän aivan yllä terävimpään kärkeen.

Geemedian SM-liigaennakko kaudelle 2019-2020

Sija 10. SaiPa

Lappeenrannan ylpeys SaiPa oli viime kaudella runkosarjassa tutuilla sijoilla eli yhdeksäs. Joukkue pelasi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tiukan sarjan Ilvestä vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan voitoin 2-1. Tero Lehterä aloittaa nyt kolmannen kautensa joukkueen päävalmentajana, joten miehen tavat ja toiminta pitäisi olla kunnossa. Ainoa pieni huoli on siinä, millä pelisapluunalla Lehterä joukkojaan peluuttaa, koska se tuntui viime kaudella olevan aika ajoin hukassa.

Joukkue on mennyt lappeenrantalaisilla viime kaudesta aikalailla uusiksi ja isoja menetyksiä on koettu lähes jokaisella pelipaikalla. SaiPa menetti viime vuosien ykkösmaalivahtinsa Frans Tuohimaan, joka siirtyi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa HIFK:n riveihin. Puolustuksesta lähti myös kovia pelaajia, kun joukkueen kärkipakkeihin monta kautta kuulunut Kalle Maalahti siirtyi Ilvekseen. Lisäksi hyvän viime kauden pelannut kanadalaispuolustaja Brenden Kichton jätti seuran. Kaksikko teki viime kaudella yhteensä lähes 50 tehopistettä, joten kiekollista taitoa lähti takalinjoilta todella paljon. Fyysistä puolta puolustuksesta poistui Vladimir Denisovin lähdön myötä, joten kovia pelaajia lähti puolustuksesta.

Embed from Getty Images

Jos SaiPalla kävi kato puolustuksessa niin vielä isompi lista lähti hyökkäyksestä, sillä lähes kaikki joukkueen kärkipelaajat vaihtoivat maisemaa. Joukkueesta lähti viime kauden parhaat pistemiehet Tyler Morley (Tappara) ja Cody Kunyk (HPK). Todella iso menetys oli myös Ahti Oksasen siirtyminen Jokereihin, sillä mies kerkesi kahdella SaiPa kaudella nousta kannattajien suosioon ja mikä tärkeintä hän teki myös todella hyvin tehoja. Lisäksi hyökkäyksestä lähtivät myös David Goodwin (Mora IK), Topi Nättinen (TPS) ja Jonatan Tanus (Pelicans), joten hyökkäyksen osalta menetykset oli todella kovia.

Vaikka SaiPassa kävikin melkoinen pelaajakato kauden jälkeen niin onneksi tähän on Lappeenrannassa vuosien varrella totuttu, joten tilannetta ei jääty surkuttelemaan. Seura sai hankittua käytännössä ensi kertaa joukkueeseen sellaisia pelaajia, jotka ovat valmiiksi meritoituneita kovan luokan pelimiehiä. Tapparasta joukkue hankki Tomas Zaborskyn, joka onkin ollut harjoituskaudella todella hyvässä iskussa ja tehnyt joukkueelle maaleja kovalla prosentilla. Lisäksi SaiPa hankki viime kaudella välivuoden pitäneen Teemu Ramstedtin, joka tulee olemaan todella iso palanen tämän kauden joukkueessa. Miehen taidoista on erityisesti hyökkäyspäässä todella paljon hyötyä ja varsinkin ylivoimalla taidot ja peliäly tulevat korostumaan entisestään.

Embed from Getty Images

Hyökkäyksessä mielenkiintoinen pelaaja tulee myös olemaan ruotsalaishyökkääjä John Persson. Mies tituleeraa itseään voimahyökkääjäksi, mutta kaveri näyttänyt harjoituskaudella, että myös käsiä löytyy, joten hän saattaakin olla tulevalla kaudella 30 pisteen pelaaja. Leveyttä hyökkäykseen hankittiin Topi Piipposen muodossa, mutta joukkueessa oli onneksi jo entuudestaan hyviä 3-4 ketjun pelaajia, joten sille saralle ei täytettä enempää tarvittu.

SaiPan suurin kysymysmerkki ennen kauden alkua on puolustus, joka ei ainakaan viime kaudesta ole vahvistunut vaan päinvastoin, jopa heikentynyt. Uusista vahvistuksista eniten mielenkiintoa kerää Mario Grman. Slovakialainen on tunnettu hyvänä yleispuolustajana, mutta SaiPassa miehelle löytyy varmasti myös kiekollista roolia. Harjoituskaudella onkin näkynyt viitteitä miehen kiekollisista taidoista, joten hänestä tulee varmasti olemaan iloa tulevalla kaudella. Lisäksi puolustukseen saapui seuralle entuudestaan tuttu Simo-Pekka Riikola, joka kiekkoili SaiPassa vuodet 2012-2016. Riikola tuo puolustukseen leveyttä mikäli vain pysyy terveenä. Muuten puolustus koostuu viime kauden pelaajista, joten Gee ei pitäisi ihmeenä jos SaiPa hankkisi esimerkiksi lokakuussa vahvistuksen puolustukseen niin kuin teki esimerkiksi viime kaudella.

Embed from Getty Images

Puolustuksen ohella myös maalivahtipeli on pieni kysymysmerkki ja seura on ensi kertaa pitkään aikaan siinä tilanteessa, että kauteen lähdettäessä joukkueessa ei ole kokenutta ykkösmaalivahtia. Joukkueen ykkösmaalivahtina aloittaa Niclas Westerholm, joka pelasi viime kaudella SaiPan paidassa 15 kamppailua. Nyt nuoren miehen pitää sitten näyttää, että hän pystyy pelaamaan luotettavasti läpi pitkän runkosarjan.

Vaikka SaiPan joukkue onkin muuttunut paljon viime kaudesta on se silti varteenotettava pudotuspelijoukkue. Harjoituskaudella joukkueen otteet ovat ailahdelleet, mutta seuraan hankitut kärkipelaajat ovat onneksi näyttäneet, että ovat iskussa, kun kausi alkaa. Mikäli vain tekeminen on samalla tasolla kuin viime vuonna tappelee lappeenrantalaisryhmä kynsin ja hampain kympin joukkoon pääsystä.

 

Sija 9. KalPa

Kuopion ylpeys KalPa on viime vuosina menestynyt varsin mukavasti ja joukkue on ottanut muutamana vuonna suoran pudotuspelipaikan ja keväällä 2017 joukkue oli jopa finaaleissa. Viime kausi oli kuitenkin kuopiolaisille vaikea ja joukkue oli runkosarjassa vasta sijalla 12.

Monen muun seuran tapaan myös KalPassa meni valmennus tälle kaudella uusiksi, kun kaksi kautta joukkuetta luotsannut Sami Kapanen siirtyi Sveitsiin HC Luganon peräsimeen. Onneksi uusi päävalmentaja löytyi läheltä, kun kuopiolaisille entuudestaan todella tuttu Tommi Miettinen astui päävalmentajan saappaisiin. Miettinen hyppäsi kesken viime kauden Mestis-seura IPK:n päävalmentajaksi ja pystyi tekemään seurassa hyvää työtä ja säilytti vaikean kauden jälkeen joukkueen sarjassa. Muuten KalPan valmennus pysyi ennallaan ja apuvalmentajana jatkaa Marko Tuomainen ja maalivahtivalmentajana Jarkko Rissanen.

Embed from Getty Images

KalPan joukkueessa on ollut viime kauden jälkeen runsaasti vaihtuvuutta ja erityisesti maalivahtipeli ja hyökkäys on mennyt aika lailla uusiksi. Maalivahtipeli oli yksi joukkueen isoimmista ongelmista viime kaudella  ja niinpä kauden jälkeen molemmat maalivahdit Denis Godla ja Jonathan Iilahti vaihtoivat maisemaa

Puolustuksessa suurin menetys oli Otto Leskisen siirtyminen rapakon taakse, kun mies kirjoitti keväällä NHL-sopimuksen Montrealin kanssa. Leskinen oli viime kaudella KalPan johtavia puolustajia ja erityisesti kiekollinen rooli oli joukkueessa iso, josta kertoo runkosarjassa tehdyt 31 tehopistettä. Puolustuksesta lähtivät myös Cade Fairchild ja Konsta Mäkinen, mutta tämä kaksikko on kuitenkin enemmän tai vähemmän paikattavissa.

Hyökkäyksen osalta kato oli todella kova, sillä seura menetti viime kauden jälkeen kolme parasta pistemiestään, kun Alexandre Texier ja Eetu Luostarinen siirtyivät NHL:ään ja Jaakko Rissanen puolestaan siirtyi pelaamaan Ruotsin SHL:ään. Kolmikko teki viime kaudella KalPalle 111 tehopistettä, joten menetys jo pelkästään tehojen muodossa on valtava. Hyökkäyksestä lähti myös viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Frank Gymer ja alempien ketjujen pelaajista maisemaa vaihtoivat Jyri Junnila, Ville-Vesa Vainiola, Toni Hyvärinen sekä Topi Piipponen. Lisäksi kesken viime kauden tullut ja todella pirteästi pelannut Ilkka Pikkarainen  jätti seuran kauden päätteeksi.

Embed from Getty Images

KalPan maalivahtipeli oli viime kaudella paikka paikoin todella heikkoa, mutta seura on saanut sitä osa-aluetta kevään ja kesän aikana monta pykälää paremmaksi. KalPa sai takaisin joukkueen monivuotisen ykkösmaalivahdin Eero Kilpeläisen, joka palasi takaisin Kuopioon kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Kilpeläinen oli muun muassa menestys kaudella 2016-2017 joukkueen avainpelaajia ja yksi iso tekijä siihen miksi KalPa ylsi aina finaaleihin asti. Myös toinen maalivahtihankinta oli seuralle entuudestaan tuttu, kun Samu Perhonen palasi kolmen KooKoossa vietetyn kauden jälkeen takaisin Kuopioon. Puolustuksen osalta hankinnat olivat minimaalisia ja isoin nimi, joka takalinjoille hankittiin oli kokeneen Jussi Timosen paluu seuraan. Toinen pelaaja, joka puolustukseen tuli oli Otto Huttunen, mutta miehen sopimuksessa on try out jakso.

Hyökkäykseen KalPa hankki muutamia varsin kovia pelimiehiä, josta merkittävin oli Janne Keräsen paluu seuraan. Keränen on ollut viimeisen neljän-viiden kauden aikana takuuvarma noin 20 maalin mies runkosarjassa ja esimerkiksi menestyskaudella 2016-2017 mies teki runkosarjassa KalPalle peräti 24 maalia, joten kovanluokan paluumuuttajasta on ehdottomasti kysymys. Kaksi viime kautta mies pelasi Rauman Lukossa, jossa syntyi tuona aikana mukavat 35 maalia. Sentteriosastoa KalPa täydensi entuudestaan tutulla Miikka Pitkäsellä sekä Tapparasta saapuvalla Matti Järvisellä. Pitkänen on mennyt viime vuosina hurjasti eteenpäin taidollisesti ja viime kaudella hän teki KooKoon paidassa peräti 48 (16+32) tehopistettä. Matti Järvinen on puolestaan luotettava kahden suunnan sentteri, joka pystyy pelaamaan luotettavasti niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Vaikka Järvinen ei ole mikään varsinainen pistelinko on mies takuuvarma noin 30 pisteen tekijä, joten hänestä saadaan luotettava keskushyökkääjä kakkosketjuun. Leveyttä KalPa hankki Mikko Virtasen muodossa, josta seura saa kelvollisen sentterin kolmos-nelosketjuun. Lisäksi joukkueesta paikkaa hakevat Julius Rantaeskola sekä Tuomas Vartiainen.

Harjoituskausi on ollut KalPalta ihan ok tekemistä vaikka sesonki alkoikin muutamalla tappiolla. Joukkue pystyi kuitenkin voittamaan kahdesti peräkkäin JYP:n, joten potentiaalia ryhmässä on. Materiaalin puolesta KalPa on parempi kuin viime kaudella, joten joukkue taistelee tulevalla kaudella vahvasti pudotuspelipaikoista.

 

Sija 8. TPS

TPS on ollut viime vuosina takuuvarma suorittaja ja kolmen viime kauden aikana joukkue on ollut runkosarjassa aina neljän parhaan joukossa. Pudotuspeleissä joukkueella on ollut sitten hankalampaa ja viime kaudella joukkue taipui jo puolivälierissä, kun mestari HPK oli parempi voitoin 4-1. Turussa on ollut jonkin verran vaihtuvuutta viime kaudesta, mutta ei läheskään niin paljon kuin monessa muussa seurassa ja mikä tärkeintä valmennus pystyi ennallaan viime kaudesta. Sitä vastoin muuta härdelliä on seuran ympärillä riittänyt, sillä TPS tiedotti alkuviikosta hyllyttäneensä Jonne Virtasen kaikesta joukkueen toiminnasta. Nähtäväksi jää miten mediakohu vaikuttaa joukkueen tekemiseen, kun kausi ensi viikolla alkaa.

Embed from Getty Images

Vaikka vaihtuvuus ei ole joukkueessa kaikkein suurinta ollut on TPS:n riveistä lähtenyt muutamia todella tärkeitä palasia sekä puolustuksesta että hyökkäyksestä. Maalivahtiosastolta joukkue menetti norjalaisen Henrik Haukelandin, joka suuntasi tulevaksi kaudeksi Kouvolaan. Pakistosta sitä vastoin lähti useita tärkeitä pelaajia ja erityisesti ruotsalaispuolustaja Lucas Ekeståhl Jonssonin lähteminen kirpaisi puolustusta. Mies suuntasi kahden Turussa vietetyn kauden jälkeen takaisin Ruotsiin ja pelaa tulevan kauden Färjestadin riveissä. Ruotsalaispelaaja oli iso palanen puolustuksessa ja oli tärkeässä roolissa niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Kiekollisista taidoista kertoo paljon myös se, että mies pystyi tekemään viime kaudella 25 tehopistettä. Lisäksi takalinjoilta lähti viisi viime kautta joukkueessa kiekkoillut Elmeri Eronen, joka siirtyi mestaruuden voittaneen HPK:n riveihin. Eronen oli pakistossa tärkeä yleispuolustaja ja miehen puuttuminen tulee varmasti näkymään kauden edetessä. Lisäksi kokenut Ilkka Heikkinen jätti joukkueen viime kauden jälkeen. Heikkinen oli joukkueen tärkeimpiä ellei tärkein kiekollinen puolustaja ja viime kaudella hän teki runkosarjassa peräti 40 tehopistettä. 

Puolustuksen ohella myös hyökkäyksestä lähti isoja palasia, josta merkittävin oli Kaapo Kakon siirtyminen NHL:ään. Tähän osattiin seurassa varmaan jo viime kaudella varautua, joten nuorukaisen lähtö ei tullut mitenkään yllätyksenä. Nuoremmasta kaartista poistui myös Petrus Palmu, joka suuntasi takaisin Pohjois-Amerikkaan. Sentteriosastolta joukkue menetti Oula Palven, joka oli viime kaudella joukkueen ylivoimaisesti paras pistemies tehden runkosarjassa 16 maalia ja peräti 52 tehopistettä. Runkopelaajista seuran jättivät myös Patrick Bjorkstrand, Otto Nieminen ja Oskari Siiki.

Embed from Getty Images

Vaikka TPS:n menetykset ovat olleet isoja on joukkuetta saatu vahvistettua varsin tasokkailla pelaajilla. Maalivahtiosastoa vahvistettiin TUTO:ssa viime kaudella torjuneella Julius Pohjanoksalla, josta seura saa varmasti luotettavan maalivahdin täydentämään joukkueen maalivahtipalettia. Puolustukseen TPS hankki SHL:ssä ja Allsvenskanissa viime kaudella kiekkoilleen Henrik Larssonin. 24-vuotias puolustaja aloitti viime kauden Brynäs IF:ssä, mutta siirtyi kesken kauden BIK Karlskogan riveihin. Allsvenskanissa mies teki kovia tehoja, sillä 33 ottelussa syntyi 24 tehopistettä, joka on puolustajalle todella hyvä lukema. Larssonille on varmasti kiekollisen puolustajan roolia tarjolla, joten mielenkiintoista on nähdä, miten mies pystyy haasteeseen vastaamaan. TPS hankki puolustukseen myös toisen ruotsalaisen, kun Filip Windlert allekirjoitti vuoden sopimuksen turkulaisseuran kanssa. Windlertin taidot ovat eritoten puolustuspäässä ja mies on todella luotettava pelaaja, josta kertoo myös hyvät lukemat tehotilastossa. Viime kaudella miehen +/- lukema oli +14, joten ruotsalaisen ollessa jäällä ei juuri omissa kolise. Ruotsalaiskaksikon lisäksi puolustukseen saapui Kanadan juniorisarjoissa kaksi viime kautta kiekkoillut Aleksi Anttalainen.

Hyökkäystä on vahvistettu varsin maltilla eikä kaikkia viime kauden lähtijöitä ole pystytty ainakaan paperilla paikkaamaan. Yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista on ruotsalaishyökkääjä Anton Holm, joka on tehnyt viime vuosina hyvin tulosta Allsvenskanissa. Viime kaudella mies nakutti AIK:n riveissä 39 ottelussa 38 tehopistettä, josta peräti 18 oli maaleja. Hyvän laukauksen ansiosta miehestä odotetaan vahvaa maalintekijää tulevalle kaudelle. Sentteriosastoa TPS vahvisti kokeneella Petteri Wirtasella, joka pelasi jo viime kaudella joukkueessa pätkäsopimuksella ja vakuutti tuolloin seurajohdon kyvyillään. Lisäksi seuraan saapui SaiPassa kiekkoilleet Topi Nättinen ja Oskari Lehtinen. Nättinen pelasi toissa kaudella häikäisevän debyytti-kauden SaiPassa. Mies teki kyseisellä kaudella runkosarjassa peräti 42 tehopistettä, mutta viime kausi oli puolestaan huomattavasti vaikeampi, joten mies päätti hakea uutta puhti uralleen Turusta.

TPS on ollut edellisinä kausina luotettava top-neljä joukkue, mutta tästä kaudesta on lupa odottaa vaikeampaa. Joukkueen materiaali on heikentynyt viime kaudesta ja lisäksi harjoituskauden tulokset ovat olleet ailahtelevia. Toki harjoituskaudesta ei pidä tehdä liian suuria johtopäätöksiä, mutta ainakaan ennakkoon TPS ei ole top kuusi joukkue runkosarjassa.

 

Sija 7. HPK

HPK:n viime kausi oli huikea tuhkimotarina, joka päättyi lopulta aina mestaruteen asti. Toki joukkue oli viime kaudella runkosarjassa hienosti viides, mutta silti mestaruus oli todella kova yllätys, koska Kärppien piti voittaa mestaruus näytöstyyliin. Mestaruuden varjopuolena toki oli, että avainpelaajien osalta kato oli varsin kova ja lähtijöitä oli jokaiselta pelipaikalta aina maalivahdeista hyökkääjiin. Toki HPK:ssa myös jatkaa tärkeitä avainpelaajia ja mikä tärkeintä joukkueen loistava valmennus jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella. Antti Pennanen on tehnyt HPK:ssa loistavaa työtä ja miehen jääminen seuraan oli jo pelkästään imagollisesti tärkeä juttu.

Kuva: HPK

 

Maalivahtiosasto kärsi ison takaiskun, kun joukkueen monivuotinen ykkösmaalivahti Emil Larmi vaihtoi kauden jälkeen maisemaa. Larmi oli luotettava ykkösmaalivahti kaudesta toiseen ja varsinkin viime kevään pudotuspeleissä mies oli suorastaan häikäisevässä vireessä ottelusarjasta toiseen. Ykkösmaalivahdin paikasta alkavalla kaudella taistelee Antti Karjalainen ja Joona Voutilainen. Vaikka kaksikko tuskin pettää on joukkueen maalivahtiosasto mennyt silti pykälän alaspäin.

Puolustuksessa menetykset olivat onneksi maltillisia ja isoin menetys oli Jesper Lindgrenin siirtyminen Pohjois-Amerikkaan. Pakistosta lähtivät myös Niclas Almari, Markus Niemeläinen ja Jan Brejcak. Tärkein asia HPK:n kannalta oli, että loistavan viime kauden pelannut Petteri Nikkilä jatkoi seurassa. Mies teki viime kaudella huikeat 42 pistettä runkosarjassa ja sama tahti jatkui myös kevään pudotuspeleissä, joissa hän jatkoi loistavaa pistetehtailua. Nikkilän kiekollinen rooli tulee olemaan iso myös alkavalla kaudella, joten häneltä odotetaan kovia tehoja, koska puolustuksessa ei liikaa kiekollista taitoa ole. 

Vahvistuksia ei puolustukseen hirveästi tullut, mutta TPS:stä saapunut Elmeri Eronen tulee olemaan tärkeä yleispuolustaja tulevan kauden joukkueessa. Lisäksi Mestiksestä joukkueeseen tulivat Nico Nurmikanta ja Paavo Tyni.

Embed from Getty Images

Hyökkäyksessä seuralle kävi kovin kato, kun viime kauden joukkueesta lähti paras pistemies Teemu Turunen sekä joukkueen monivuotinen luottomies Otto Paajanen. Molemmat herrat siirtyivät Stadin kirkkaisiin valoihin ja pelaavat tulevan kauden HIFK:n riveissä. Joukkueesta lähtivät myös loistavan kauden pelanneet Eetu Tuulola ja Robert Leino, jonka lisäksi kokenut Janne Lahti lopetti pelaajauransa. Alempien ketjujen roolipelaaja Filip Riska vaihtoi myös kauden jälkeen maisemaa.

Avainpelaajien lähtöjen myötä hyökkäyksestä poistui iso määrä myös taitoa, jota seura on pyrkinyt paikkaamaan hyvillä täsmävahvistuksilla. Sentteriosastolle HPK hankki SaiPassa kaksi viime kautta pelanneen Cody Kunykin, josta joukkue saa loistavan vahvistuksen kärkiketjuihin. Laituriosastoa seura vahvisti Sportissa pelanneella Tommi Tikalla, josta joukkue saa varmasti hyvän ja monikäyttöisen hyökkääjän. Tikalla onkin loistava kausi alla, sillä mies teki viime kaudella 13 maalia ja yhteensä 26 tehopistettä. Lisäksi hyökkäykseen hankittiin kaksi pelaajaa tryout sopimuksella, kun Mikko Lahtela ja Joona Monto lähtivät hakemaan pelipaikkaa Hämeenlinnasta.

Embed from Getty Images

Vaikka HPK pelasi sensaatiomaisen viime kauden on joukkue silti ainakin paperilla heikentynyt jonkin verran keväästä. Vakka tärkeitä avainpelaajia pysyikin joukkueessa niin silti ei ainakaan tällä hetkellä näytä siltä, että HPK olisi kuuden joukossa. Toki terävimmän kärjen takaa tulee olemaan niin tasaista, että lopullisia sijoituksia on tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa. Harjoituskaudella HPK on esiintynyt varsin kaksijakoisesti, sillä se on pelannut hyviä pelejä, joita taas on sitten seurannut muutama huonompi peli. Tätä ennakkoa tehdessä joukkue oli pelannut seitsemän ottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt neljä. 

Tässä oli kausiennakon toinen osa pähkinänkuoressa. Esittelyssä oli siis joukkueet, jotka taistelevat terävimmän kärjen takana ja voivat onnistuessaan nousta jopa top-kuuteen. Seuraavassa eli kolmannessa ja viimeisessä osassa käydään sitten läpi SM-liigan top-kuusi eli ne joukkueet, jotka ottavat suoran pudotuspelipaikan ja taistelevat aivan terävimmässä kärjessä. Samalla paljastetaan kuka on Geemedian ykkössuosikki runkosarjan voittajaksi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.